DEBAT: Jeg forstår ikke helt DRs strategi.

Det er som om, de har købt en spindoktor og ladet sig råde til det gode gamle, "det bedste forsvar er et angreb"-mantra. Man ser det nogle gange fra politikere. I stedet for at tale om det, man selv har gjort galt, så angriber man modstanderen. I dette tilfælde er modstanderen personificeret ved miljø- og fødevareministeren og angrebet var her i avisen tirsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det der undrer mig er, at DR kun vil tale om alt det, som åbenbart er godt journalistisk håndværk fra deres licensfinansierede journalisters side. Til gengæld står der intet om den kritik, som både Statens Serum Institut har givet af DR-dokumentaren om MRSA "Den dag penicillinen ikke virker". I den film siger DR, at der er sket en eksplosiv stigning i antallet af danskere, der er smittet med husdyr-MRSA. Vel vidende at de tal, de bruger i filmen ikke kan sammenlignes. Det har Statens Serum Institut, der vel og mærket producerer tallene, selv sagt. DR har hidtil affejet kritikken ved at lade en læge fra Hvidovre Hospital blåstemple brugen af tal. Det svarer lidt til at bede en blikkenslager om at udføre tømrerarbejde.

Når nu DR her i Politiken pludselig har fundet det nødvendigt at forsvare sin behandling af MRSA med et modangreb. Så kunne jeg godt tænke mig at spørge vores alle sammens licensfinansierede DR, om ikke det også kunne tænkes, at der var lidt kritisk tilgang hos dem. Jeg var for nylig i DR2 Dagen for at debattere MRSA med professor Hans Jørgen Kolmos. Selvom vi i Landbrug & Fødevarer gentagne gange har påpeget faktuelle fejl i professorens udsagn, virker det som om, han er ophøjet til det eneste sandhedsvidne om MRSA i Danmark. I debatten for nylig stillede Kolmos spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden, når fersk grisekød kommer ud i butikkernes kølediske. Hvis man spørger Sundhedsstyrelsen eller Statens Serum Institut er svaret ellers, at der ingen risiko er forbundet med at spise grisekød uanset om det er MRSA-smittet eller ej. Så påstod Kolmos også, at det sagtens kan lade sig gøre at lave en griseproduktion helt uden brug af antibiotika. Her måtte jeg igen rette professoren. Ja man kan godt lave grise helt uden brug af antibiotika, hvis man vel og mærket lader syge grise lide og dø. Nu er det sådan, at danske landmænd kerer sig om deres dyrs ve og vel. Derfor behandler vi selvfølgelig syge dyr. Det burde Kolmos vide. Og det burde DRs værter vide, i stedet for bare at holde mikrofonen op for hvem som helst.

Jeg savner en kritisk tilgang til brug af egne kilder og fakta hos DR. Det undrer mig, at de aldrig beder Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen fortælle, hvordan tingene hænger sammen.

Men det giver selvfølgelig ikke en ligeså god historie.