32-årige Henrik Dalum er ikke færdig med at styre og udvikle 4H. Derfor valgte han at genopstille til sin tredje periode som formand, og uden modkandidat blev han valgt til formandsposten på organisationens landsmøde på Dalum Landbrugsskole lørdag den 7. april.

- Jeg er rigtig glad for den tillid, man igen har vist mig. Jeg værdsætter virkelig den støtte, jeg har fået de seneste år og også fik i dag, siger Henrik Dalum, der noget bevæget takkede landsmødet for at have valgt ham.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis jeg havde haft mascara på, så havde den løbet, fortæller han.

Henrik Dalum blev valgt for en toårig periode, og han har ikke tænkt sig at spilde tiden.

- Vi er i gang med et meget spændende strategiarbejde, og der venter endnu et travlt år, for vi har mange ting i gang. Men jeg er klar til at tage arbejdshandskerne på, siger Henrik Dalum og fortsætter:

- 4H vil fortsætte med have fokus på vores kerneområder, der er dyr, natur og mad. Vi skal have flere aktiviteter spredt over hele landet, vi skal have flere klubber, og vi skal gøre det nemmere og mere attraktivt at være både klub og medlem i 4H.

Inspirerende dag

4Hs landsmøde havde i år 85 deltagere, hvilket er betydeligt flere end de normalt cirka 50 personer, der plejer at være med. Æren tilskrives, at landsmødet i år blev 'piftet op' med workshops, hvor klubberne inspirerede hinanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der var mange nye 4Here med, og der var en summen af liv, da de først blev sluppet løs til workshops. Klubberne fik snakket med hinanden, og jeg synes det er vigtigt, at der er tid og plads til, at man kan lære af hinanden, siger Henrik Dalum

4H er en landsdækkende børne- og ungdomsorganisation, der primært laver aktiviteter inden for dyr, natur og mad. 4H har 80 klubber, fem gårde og sammenlagt 3.700 medlemmer.

Formålet med 4H er, at skabe selvstændige, nysgerrige, ansvarlige og engagerede børn og unge. De fire H'er står for hånd, hoved, hjerte og helbred.