Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Maskinteknologi på skoleskemaet på JU

Af MAN - 5. feb. 2019 KL. 14:50

Brøns Maskinforretning underviser jordbrugsmaskinførerelever fra Jordbrugets Uddannelsescenter Århus i maskinteknologi.

For tredje år i streg gæster Brøns Maskinforretning Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (JU) for at undervise jordbrugsmaskinførerelverne på 2. hovedforløb i reparation og service af deres nyeste maskiner.

Som dansk importør af Amazone og Krone råder Brøns Maskinforretning over en bred maskinpakke og er fuldt opdateret på den allernyeste teknologi. I år har de sendt i alt fire maskiner til Bredballegård i Mårslet, hvor skolens landbrugsafdeling ligger. Det drejer sig om en snitter og en presser fra Krone og en såmaskine og en tallerkenharve fra Amazone. Maskinerne, som er blevet transporteret hele vejen fra Skærbæk i det sydvestjyske, er spritnye og har endnuikke været i brug på marken.

Brøns har sendt to maskinkyndige medarbejdere til Bredballegård, som med hovedfokus på snitteren og presseren bruger en hel dag på at undervise eleverne i både teori og praksis. Der er i alt 13 elever, som er inddelt på to hold. Så undervisningen er meget intensiv, og der er virkelig mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Fingeren på pulsen

Det er JU-underviser Tommy Dam, der i sin tid har taget kontakt til indehaver og sælger, Dan Hamann fra Brøns Maskinforretning, som straks var med på idéen. Han fortæller hér, hvorfor han har sagt ja til at stille maskiner og teknikere til rådighed for JU:

- Vi har i lang tid haft en god dialog med JU. I mange år er jordbrugsmaskinførerne blandt andet kommet virksomhedsbesøg hos os, når de var tæt på at færdiggøre deres uddannelse. Undervisningen i maskinerne på JU ligger i naturlig forlængelse heraf. Jeg ser samarbejdet som en to-vejs-ting, hvor begge parter får noget ud af det. Vi formår at gøre undervisningen spændende og anderledes for eleverne, som viser stor interesse for vores produkter. Det er selvfølgelig et vindue til at vise, hvad Brøns kan overfor fremtidens jordbrugsmaskinførere. Samtidig giver det os også en vigtig indsigt i, hvad eleverne tænker. Vi tager bestemt deres input meget alvorligt, da det er unge hoveder, som har fingeren på pulsen, siger Tommy Dam.

Max Frederiksen, der ligesom Tommy også underviser JMF'erne i det daglige, siger om samarbejdet:

- Det er en unik mulighed for vores elever for at få fingrene ned i smøreolien og virkelig blive fortrolige med den nye teknologi. Det giver utrolig meget ballast rent faktisk at have maskinerne fysisk til rådighed frem for udelukkende at sidde med næsen nede i en bog. Vi holder samtidig en tæt dialog til branchen, som vores elever jo møder, når de om lidt afslutter deres uddannelse, siger Max Frederiksen.

Maskinerne får lov at overvintre, så de kan bruges i undervisningen noget tid endnu. Tallerkenharven får eleverne på 1. hovedforløb endda fornøjelsen af at prøve af i marken.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame