Kunderne hos Hvornum Maskinstation kan i sæson 2015 få glæde af en række opdateringer på grovfodersiden.

Til sæson 2015 har maskinstationen indkøbt to nye Claas Jaguar 940 finsnittere med både udbytte- og tørstofmåleudstyr. Skårlægning kommer fra sæson 2015 til at foregå med en ny 12,3 meter JF skårlægger med båndudstyr og sammenrivningen med en ny Claas Liner 4000 rive med 15 meter arbejdsbredde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi opdaterer vores maskiner, så vi kan tilbyde vores kunder en lettere og mere intelligent løsning i grovfoderproduktionen, fortæller Poul Højbjerg, indehaver af Hvornum Maskinstation.

Op i arbejdsbredde

Maskinstationen bytter den ene af maskinstations to butterfly-sæt til JF's 12,3 meter bugserede skårlægger med båndudstyr.

- Sammen med den ny 15 meter Claas Liner 4000-rive, så har vi mulighed for at anlægge fastekørespor i græsmarken på 12 meter, da vi også råder over en Samson 12 meter græsmarknedfælder, påpeger Poul Højbjerg. Desuden har maskinstationen også mulighed for udkørsel af SyreN til sat gyllen med 24 meter slangebom, og dermed kørsel i hvert andet spor.

Den 12,3 meter JF skårlægger bliver leveret fra Mejlby Vilsgaard, mens Claas-maskinerne kommer fra Traktor & Høstspecialisten.

- Vi sætter en stor lid til vores levendører, da vi som maskinstation er afhængig af en god service især i sæsonerne, og det lever de to maskinforretninger rigtig godt op til, fortæller Poul Højbjerg, som altid har været vant til god service og opbakning fra sine levendører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver også en tryghed over for vores kunder, at vi kan løse opgaven optimal - også ved nedbrud på maskinerne.

Udbytte og registrering

De to nye Claas Jaguar 940 finsnittere leveres med både udbytte- og tørstofmåler, samt med unik mulighed for udbytte-registrering på markniveau.

Ved hjælp af Claas' Telematic, så har Hvornum Maskinstation mulighed for at følge hver enkelt finsnitter hjemme fra kontoret, og få alle oplysninger leveret på computer-skærmen med det samme.

Det drejer sig eksempelvis om maskinens aktuelle placering, hvor langt den er på de enkelte marker, belastning, brændstofforbrug, udbytte- og tørstofmåling, og endnu mere relevant - så kan de enkelte data trækkes ud fra markerne og sendes til kunden.

Det giver mulighed for at se hvad de enkelte marker giver i udbytte, og på sigt kan der dermed arbejdes med den optimale græs-, og majssort samt gødning og gylles effekt på hver enkelt mark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvornum Maskinstation håber, at det vil give kunderne et meget bedre overblik over, hvordan udbytte optimeres på den enkelte mark.

Maskinstationen foretager løbende kalibrering af udbyttemåleren i marken, da der i maskinparken tæller to Fliegl-vogne med vægtudstyr, hvor chaufføren i finsnitteren har mulighed for at se vægten på en skærm på højre side af vognen.

Bånd giver udnyttelse

Poul Højbjerg fremhæver båndet på den nye skårlægger, som en stor udnyttelse af maskinerne hen i sæsonen.

- I de mindre slæt har vi mulighed for at samle 12 meter skår allerede ved skårlægning - og yderligere kan vi samle to 12 meter skår med den nye 15 meter rive, og dermed udnytte finsnitteren yderligere, slår han fast.