Strukturudviklingen præger også maskinhandlerne i disse år.

- I flere år har det stået klart for mig, at vores branche er inde i en kraftig strukturudvikling på lige fod med vores kunder, landmændene. Udviklingen vil ændre grundlaget for at drive maskinforretning væsentligt. Derfor er det nødvendigt at overveje nye muligheder, forklarer Lars Møller Andersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Udviklingen vil ændre grundlaget for at drive maskinforretning væsentligt. Derfor er det nødvendigt at overveje nye muligheder,

Lars Møller Andersen, Møller Andersen ApS

Møller Andersen ApS varetager forhandlingen af Valtra på Sydsjælland og Lolland Falster.

Da han tidligere i år fik en henvendelse fra Dann Nielsen, indehaver af Røstofte Maskiner A/S, som er CLAAS full-line forhandler på Sydsjælland og Lolland Falster, besluttede han sig for at gøre alvor af sine overvejelser. Derfor har han nu valgt at sælge en del af aktiviteterne i hans maskinforretning.

I aftalen indgår, at Røstofte Maskinforretning A/S overtager bygningerne på Nykøbingvej 295 i Sakskøbing, mens bygningerne i Rønnede fortsat ejes af Møller Andersen ApS.

I en årrække har Røstofte Maskinforretning lejet sig ind hos Møller Andersen i Sakskøbing, og virksomhederne har haft et samarbejde, som begge forretninger har haft stor gavn af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu bytter virksomhederne roller, men samarbejdet forbliver intakt.

Forhandler fortsat Valtra

Møller Andersen ApS fortsætter indtil videre som forhandler af Valtra i såvel Rønnede som Sakskøbing.

- Da vi ligesom alle andre Valtra forhandlere er omfattet af Agco´s aktuelle forhandlerudvikling, kendes fremtiden og strukturudviklingens faser ikke.

- Men vi er fortsat parate til at sælge og yde service til produkterne, siger Lars Møller Andersen.

Der vil derfor fortsat være reservedele og viden på lager til Valtra, Kverneland og de øvrige maskiner, som Møller Andersen ApS har solgt gennem årene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som kunde vil man også fortsat møde personale i forretningen, man kender i forvejen.

Mere fokus på Claas

Røstofte Maskiner A/S kommer til at stå endnu stærkere som forhandler af Claas, MI-produkter og Väderstad efter købet af aktiviteter og bygninger fra Møller Andersen ApS.

- Jeg vil gerne styrke min forretning til gavn for kunderne i vores naturlige område, som nu bliver endnu større, forklarer Dann Nielsen.

LMB Danmark A/S og Claas i Tyskland har udført en business-case på området Lolland Falster og godkendt Røstofte Maskiner´s køb af grund og bygninger på Nykøbingvej 295.

Travlhed og høst

Lige nu er der ferie og travlhed med høst på dagsordenen. Det betyder, at der i første omgang ikke sker en masse som følge af de nye tiltag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil dog hurtigt få det nye koncept til at fungere, og vi ved, at vores kunder med aftalen får den service, de med rette kan forvente, lyder det samstemmende fra Lars Møller Andersen og Dann Nielsen.

De vil desuden løbende informere deres kunder om de nye tiltag, der efterfølgende gennemføres i den kommende proces.