Til februar næste år forventer maskinforretningen Karl Mertz at kunnebyde velkommen til det nyeste medlem i familien.

Det drejer sig om en maskinforretning i Rønnede på Sydsjælland, der skal afløse afdelingen i Vordingborg, der lukker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med købet af Vordingborg Maskincenter i 2013 blev det udmeldt, at forretningen skulle flyttes til mere tidssvarende rammer og med en fysisk placering, der var mere optimal for det nye Karl Mertz salgsområde på Sydsjælland. Efter lang tids søgen kan det nu endelig offentliggøres, at den nye forretning bliver i Rønnede, skriver Karl Mertz i en pressemeddelelse.

- Det bliver en full-line maskinforretning, hvorfra man kan forvente salg og service af hele det produktsortiment, som vi forhandler, siger Anders Hansen, der er administrerende direktør hos Karl Mertz.

Det betyder blandt andet, at man fremover også vil kunne finde Fendt-traktorer i Rønnede, mens der i øjeblikket kun sælges Massey Ferguson fra Vordingborg-butikken.

Grunden er på 6000 kvadratmeter og med én stor bygning på 820 kvadratmeter. Ejendommen renoveres, således at den vil leve op til de krav, der stilles til en moderne maskinforretning. På adressen vil der være butik, en Agco-shop, reservedelslager og et stort værksted, der får plads til selv de største maskiner.

Renoveringen starter efter høst, og det forventes, at maskinforretningen er klar til indvielse i februar 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kommer til at være centralt beliggende i det Sydsjællandske markedsområde, således at vores kunder får let ved at komme til os. Selvfølgelig er jeg godt klar over, at de kunder, der bor tæt på den nuværende Vordingborg forretning, kan føle, at der er langt til Rønnede - men jeg tror på, at dette opvejes af den oplevelse, de vil få af den nye forretning i Rønnede, siger Anders Hansen.

Det er planen, at de medarbejdere, der er tilknyttet Vordingborg-afdelingen flytter arbejdsplads til Rønnede-afdelingen.

Decentralisering

Når Karl Mertz vælger at flytte en afdeling til Rønnede, skal det ses som et led i en strategi om at være til stede lokalt i stedet for at centralisere afdelingerne.

- Det handler om nærhed, og det at være tæt på kunderne. Selv i en tid hvor specialviden og unikke kompetencer på enkeltstående medarbejdere måske taler for en eventuel centralisering, så tør vi være "Rasmus modsat". Vi har stærke kompetencer hos vores medarbejdere, og ikke mindst et fleksibelt medarbejderteam, der på tværs af afdelingerne kan sikre kunden den service, der er behov for. Derfor holder vi fast i fire afdelinger - også i vores langsigtede strategiske planlægning, siger Anders Hansen.

Udover den nye afdeling i Rønnede har Karl Mertz afdelinger i Horreby, Sakskøbing og Nakskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Større værksted

Der sker også nye ting i Horreby og Nakskov, for her vil Karl Mertz udvide de eksisterende værksteder med 200 kvadratmeter begge steder.

- Nutidens maskiner og ikke mindst den seneste generation af mejetærskere stiller stadig større krav til pladsen på værkstederne. Dette er et aktuelt problem både i Nakskov og Horreby afdelingerne, siger Anders Hansen.

Begge udvidelser bliver sat i gang i efteråret.

- Det løser vores pladsbehov, og det giver en langt større fleksibilitet i det enkelte værksted. Dette er til stor gavn for både medarbejdere og ikke mindst kunderne, siger Anders Hansen.