Martin Merrild skulle have deltaget i Dansk Maskinhandlerforenings generalforsamling, men en akut operation af øjet tvang ham til afbud, og i stedet talte direktør Flemming Nør-Pedersen.

Han talte om den politiske situation og holdt sig ikke tilbage med at gætte på, hvornår Lars Løkke Rasmussen udskriver valg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En god anledning kan være statsministerens nytårstale, lød Flemming Nør-Pedersen vurdering.

Han berørte også Brexit, hvor den aktuelle situation i England gør ham bekymret.

- Der er risiko for, at vi kigger ind i et hårdt Brexit. Det er i hvert fald meget bekymrende med de signaler, der udgår fra Storbritannien, saagde han.

Til gengæld betyder den situation, at rentestigninger sandsynligvis vil komme senere, end Landbrug & Fødevarer hidtil har vurderet.

Han opgør i øvrigt heltidslandbrugets samlede gæld til 251 milliarder kroner - i modsætning til de 360 milliarder, som ofte bruges i debatten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg mener, at de 251 milliarder kroner er mere retvisende - men det er sådan set også nok, sagde han og forklarede, at det resterende beløb op til de 360 milliarder kroner udgøres af hobbylandbrug, vindmøller og mange andre ting, som egentlig ikke har noget med landbruget at gøre.