Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Markedsplads skal få landbrug til at handle online

Af SSV - 11. sep. 2018 KL. 13:15

Commoditrader er en ny online markedsplads udviklet af landbruget til landbruget.Platformen skal åbne markedet og effektivisere handlen med korn og råvarer

Fremtidens landbrug er digitalt, og mange landmænd har allerede taget de nye teknologiske hjælpemidler til sig i produktionen - nu er tiden kommet til digitalisering af landbrugshandlen. Effektivisering, bedre indsigt og direkte kontakt mellem handelsaktører er bare nogle af de fordele, Commoditrader vil tilbyde landbruget.

Det skiver virksomheden i en pressemeddelelse.

Commoditrader lancerer en digital markedsplads for korn og råvarer, hvor købere og sælgere af alle størrelser kan handle direkte med hinanden ? også på tværs af grænser. På Commoditrader kan landmænd både handle direkte med hinanden, og få adgang til flere leverandører og aftagere ? som på den anden side vinder nem adgang til et større marked med flere potentielle kunder. Målet er at åbne markedet og skabe mere konkurrence.

En neutral spiller i markedet

Commoditrader er en uafhængig handelspartner for hele landbruget ? der skaber kontakten mellem landmænd, handelshuse, grovvareselskaber, møllerier, malterier og logistikselskaber. Bag platformen står to visionære forretningsudviklere med en stærk baggrund fra landbrug, handel, teknologi og digitalisering, samt en gruppe større danskejede landbrug.

- Med Commoditrader ønsker vi at skubbe til en positiv udvikling i landbruget med mere økonomisk bæredygtige og demokratiserede handelsflow med lige markedsadgang for alle, fortæller Ida Boesen, som er en af stifterne.

Hun fortsætter: - Det er en naturlig og nødvendig fortsættelse af den udvikling, som allerede er i fuld gang.

Fri konkurrence og prissætning

Jytte Rosenmaj og Ole Bjerremand Hansen, som er stiftere af svineproduktionen Idavang i Litauen og Rusland, indgår nu som investorer i Commoditrader, og de er ikke i tvivl om, hvad Idavang og andre landbrug i Danmark og udland kan vinde ved at handle på platformen.

- Hos Idavang har vi det som topprioritet at reducere foderomkostningerne, da denne post omfatter langt over halvdelen af vores produktionsomkostninger. Jeg ser det derfor som en unik mulighed for at åbne op, så flere kan være med om buddet når vi går i markedet for at handle, siger Jytte Rosenmaj, næstformand i Idavang A/S og formand for Danish Farmers Abroad.

Også på Kattrup Gods som primært producerer møllehvede og maltbyg har de øjnet gevinsterne ved at handle via Commoditrader:

- Som stor kornproducent ønsker vi mere åbenhed og gennemsigtighed ? det vil sætte os i en bedre position, når vi handler. Det vil være sundt for vores virksomhed at få et vindue, hvor vi får adgang til alle potentielle aftagere af vores korn,forklarer investorerne Iben og Anders Møller fra Kattrup Gods.

Fremtidens landbrug er digitalt

Spørger man investor Kim Kjær Knudsen, der ejer svineproduktionen Allindemaglegård, er netop ny teknologi og digitalisering helt altafgørende for dansk landbrug og fødevareproduktions overlevelse i fremtiden:

- Hvis Dansk landbrug skal overleve øget efterspørgsel og bevare konkurrenceevnen på et marked, hvor globaliseringen allerede er central i al prissætning af vores svin, og de grovvarer vi fodrer vores svin med, så er vi nødt til at følge med tiden og vise retningen for, hvordan vi som landbrug selv kan drage nytte af digitaliseringen. Mere effektive handelsveje er en del af løsningen, for at vi kan holde produktionsomkostningerne nede - men det kræver at landmændene støtter op om tiltag som Commoditrader, udtaler Kim Kjær Knudsen.

Commoditrader går i luften efteråret 2018, men allerede nu kan man tilmelde sig på commoditrader.com og få seneste nyheder samt blive en del af test teamet og være med til at udvikle fremtidens handelsmarked.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame