Ifølge Agri Nord er minkbranchen presset. De oplyser i en pressemeddelelse at minkavlerne står i en særdeles vanskelig situation, da skindprisen lige nu er så lav, at det koster pelsavlerne 80 kroner, hver gang de sælger et skind.

Dette er også grunden til, at Agri Nord torsdag den 11. oktober valgte at afholde et temamøde for at sætte fokus på problemet. De i alt 100 gæster bestod af minkavlere, bankfolk og andre interesserede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De store antal gæster var større end forventet.

- Vi har aldrig oplevet så stor interesse for minkbranchen, som vi gør lige nu, fordi situationen er så kritisk mange steder, siger Jørgen Cæsar Jensen, virksomhedsrådgiver i Agri Nord.

I pressemeddelelsen oplyser Agri Nord, at et af fokusområderne på mødet var, at den pressede situation hos minkbranchen stiller pelsavlerne ved en skille-vej. Skal der haves billigere foder, færre mink eller skal farmen sælges.

- Det er en alvorlig situation, avlerne står i. Skindprisen er høj, og derfor er de nødt til at ændre på tingene for at få produktionsomkostningerne ned, siger økonomikonsulent i Agri Nord, Malene Steen Lagergaard.

Udover faglige indlæg fra konsulenter i Agri Nord og dyrlæge ved Biovet, Børge Mundbjerg, sluttede mødet med en catwalk og fremvisning af pelse ved buntmager Ole B. Christensen. Her var der rig mulighed for at se pelse i højeste kvalitet for de fremmødte forbrugere og avlere.