I forbindelse med lanceringen af Krones nye topmodel i BigX-serien, BigX 1180, lancerede Krone også nye majsskæreborde til kommende sæson. Den helt nye majsskæreborde-serie bliver et slupplement til den nuværende EasyCollect, hvor det nye har fået navnet XCollect, og leveres i begyndelsen i 8, 10 og 12 rækket versioner.

Disc under bunden

- Der sidder en gearkasse for hver anden disc, og alle gearkasser er elektronisk overvåget.

- Claus Fey, produktchef, Brøns Maskinimport

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I forhold til de tidligere EasyCollect skæreborde, har vi på XCollect to disc, som sidder for hver majsrække og på den måde skærer majsplanten over, fortæller Claus Fey, produktchef hos Brøns Maskinimport, som er den danske importør af Krone.

Krone fortæller, at foruden et godt snit, så sørger discene også for at rive i majsplanterne så de bliver flosset, hvilket skal være med til at gøre majsen mindre modtagelig overfor majshalvmøl angreb, som er et stigende problem mange steder i Tyskland. Desuden hjælper det også på en hurtigere forrådelse af stubresterne på marken.

Discene drives mekanisk fra finsnitteren, som har to drivlinjer til skærebordet. Den anden drivlinje går til collecter-systemet, som Krone er kendt for:

- Det betyder, at vi får en ensartet fødning af indføringen på finsnitteren, hvor majsen kommer ind med bunden først, fortæller Claus Fey.

Han fremhæver, at skærebordet ikke er blevet voldsomt mere teknisk på grund af discene:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der sidder en gearkasse for hver anden disc, og alle gearkasser er elektronisk overvåget med en sensor, som med det samme giver alarm til chaufføren, hvis der sker en overbelastning eller lignende.

For serviceringen åbnes skærebordets plade fra oven, og på den måde giver det adgang til samtlige gearkasser og drivlinjer.

Let transportsystem

Skærebordene i Xcollect-serien foldes sammen i tre dele i Krones velkendte sandwich-system, og på vejen afhjælpes finsnitterens vægt på foraksel ved at to transporthjul sænkes ned på vejen.

Krone har også viderudviklet stubhøjde kontrollen på skærebordene ved at tilføje en højdesensor mere på skærebordet. Denne er placeret i midten, og på den måde måles stubhøjden ikke længere kun på skærebordets sider, men også i skærbordets midte.