Fredagens USDA-rapporter, der havde været længe ventet, førte ikke det vilde action med sig prismæssigt.

Det samme gør sig gældende for den amerikansk/kinesiske handelskonflikt, som heller ikke har ført noget nyt med sig, på trods af at nye møder er indledt i Beijing. Det skriver Jyske Markets.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er meget på spil fra begge lande, og selv om de udadtil prøver at stå langt fra hinanden, for at få modparten til at give sig lidt mere, så står de måske ikke så langt fra hinanden, når alt kommer til alt. Men at de trods alt mødes for at forhandle, vidner i det mindste om, at der er et incitament fra begge parter til at forhandle, og det tegner positivt frem mod deadline, der foreløbig er sat til primo marts.

Her var det Trump tilbage i december truede med at forhøje toldsatserne fra 10 procent til 25 procent, hvis ikke de var kommet nærmere en aftale. Men den deadline kan meget vel blive forlænget, hvis det tegner på fremskridt i forhandlingerne.

Der udover spekuleres der også i, at Kina vil gøre nye indkøb af amerikanske landbrugsvarer, hvis deadlinen bliver forlænget, for at vise deres villighed til at nå en aftale.

Intet nyt om russiske eksportrestriktioner

Den russiske landbrugsminister holdte i går sit månedlige møde med afgrødeeksportører, med det formål at følge udviklingen i landets forsyningsbalance. Men russerne fortsætter sine 'hårde linje' og forventer ikke, det bliver nødvendigt at indføre restriktioner, men at markedet selv vil regulere dette i takt med stigende priser, gør de russiske varer mindre konkurrencedygtige.

Et enkelt tiltag blev det dog til, i form af oprettelsen af et eksport-forbund, der skal hjælpe med at kontrollere hastigheden i eksporten, med mulighed for at tildele eksportørerne eksport-kvoter. Landbrugsministeriet bekræftede ved samme lejlighed at man opretholdte forventningerne til en hvedeeksport på 37 millioner tons og en samlet afgrødeeksport på 42 millioner tons.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods en nedjustering fra USDA af den brasilianske sojaproduktion, ser vejrprognoserne mere favorable ud, når vi kigger fremad, med tæt ved normale nedbørsmængder i Brasilien, men Argentina omvendt nyder tiltrængt solskin og tørvejr.

I mellemtiden fortsætter en række analysebureauer med at nedjustere forventningerne til den brasilianske sojaproduktions, og så senet som i går sænkede Agrural den brasilianske produktion massivt til 112,5 millioner tons - pænt under USDA estimater i fredags på 117 millioner tons. Den brasilianske sojahøst vurderes nu fremskreden med 26 procent.