I tredje kvartal 2018 var beskæftigede mænds gennemsnitlige normale arbejdstid 37 timer ugentligt, mens kvinders var 33 timer. Den normale arbejdstid for mænd var inden for alle brancher højere end den normale arbejdstid for kvinder, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Forskellen i normal arbejdstid mellem mænd og kvinder var størst inden for branchen landbrug, skovbrug og fiskeri, hvor mænd arbejdede ti timer mere i gennemsnit ugentligt end kvinder. Den mindste forskel findes i branchen offentlig administration, undervisning og sundhed, hvor mændene havde en normal arbejdstid, der i gennemsnit var en time længere end kvindernes normale arbejdstid. Det viser den kvartalsvise arbejdskraftundersøgelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I tredje kvartal 2018 angav seks procent af de beskæftigede, at de ønsker at arbejde flere timer om ugen. For mænd og kvinder er andelene stort set ens, idet seks procent af mændene og syv procent af kvinderne angav, at de ønsker at arbejde flere timer.

Alt efter om der er tale om heltids- eller deltidsansatte, er der betydelig forskel på, hvor stor en andel af de beskæftigede, der ønsker at arbejde flere timer. For beskæftigede heltidsansatte var det 3 pct., der ønsker at arbejde flere timer, mens det for beskæftigede deltidsansatte var 15 procent. For deltidsansatte mænd var det 16 procent af de beskæftigede, der angav, at de ville arbejde flere timer, mens det for heltidsansatte mænd var fire procent. For både deltids- og heltidsansatte kvinder var andelene, der ønsker at arbejde flere timer, stort set lig mændenes andele, nemlig 15 procent for deltidsansatte og tre procent for heltidsansatte kvinder.