Færdigproducerede maskiner, reservedele og andet løsøre fra konkursramte Fiona kommer til salg på to onlineauktioner.

Den første indeholder færdige maskiner til landbruget og er åben for bud frem til den 7. september klokken 13 med mulighed for eftersyn på fabrikken den 1. og 2. september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange af varerne til denne auktion er lagt på nettet, og flere er på vej, men man kan således allerede nu følge auktionen - og afgive bud. Auktionen findes på www.kjauktion.dk.

Kataloget udvides stadig

- Kataloget udvides dog konstant, fordi konkursboet indeholder mange halvfærdige maskiner og komponenter, og de lægges på i takt med, at de bliver færdige, for tæller Jens Lynderup.

Han vurderer, at der lige nu er 20 færdige såmaskiner og et tilsvarende antal på vej.

- De fleste er fabriksnye, men der er også enkelte, som har været brugt til demonstrationer, fortæller Jens Lynderup.

Desuden er der enkelte antikke modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den anden auktion over Fiona-konkursboets løsøre henvender sig ifølge Jens Lynderup fra KJ Auktion primært til maskinindustrien.

- Vi har også delt auktionen op, så den enkelte auktion ikke kommer til at indeholde for mange numre - og ikke mindst for mange irrelevante numre, for så bliver køberne trætte af det, siger Jens Lynderup.

Køb til denne sæson

Grunden til, at den første auktion, som henvender sig direkte til landbruget, holdes allerede den 7. september er ifølge Jens Lynderup, at landmændene dermed kan nå at købe en maskine, som de kan komme i jorden med allerede i denne sæson.

Han er udmærket klar over, at en onlineauktion for mange er en ny måde at købe en maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hos KJ Auktion kan vi stadig gennemføre fysiske auktioner, men vi er overbeviste om, at fordelene ved en onlineauktion er større. Blandt andet kan der være flere købere til stede, og de fleste kunder er med på at bruge de moderne kommunikationsformer, når de handler på auktion, og it og internettet er i forvejen en fast del af hverdagen også i landbruget, så springet til også at byde via nettet er ikke stort, mener han.

- Vi kan da også allerede nu se på tilmeldingerne, at der er flere interesserede end til en almindelig auktion, siger han og tilføjer, at hvis der er nogen, som er usikker på auktionsformen, så er der også hjælp at hente.

- Vi sidder klar til at hjælpe, og der er også en hjælpefunktion på hjemmesiden.

For at købe på auktionen, skal man blot tilmelde sig hos KJ Auktion på forhånd, blandt andet for at acceptere handelsbetingelserne. Og skulle man i sidste øjeblik komme i tanke om, at man vil byde med på en maskine, kan det ifølge Jens Lynderup også lade sig gøre.

Han betegner de to Fiona-auktioner som en af de seneste års største auktioner i Danmark.