Hvis du kan undvære et bælte på 2,5 meter i udkanten af din mark, kan du nu få sået en blomsterblanding på jorden, til glæde for dyr og mennesker i dit nærområde.

Det fortæller LMO, der står bag det nye tiltag. De sidste par år har LMO etableret en lignende blanding hos forsøgsværter for Optitill og Optiplant-projekterne, hvor landmænd, naboer og forbipasserende har kunnet nyde det imponerende farveorgie af forskellige sommerblomster.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Blomsterne er vildt imponerende. Jeg har haft dem i tre år i en flot stribe ud mod kirkens grund. Det er pænt at se på, og folk bliver så glade, når de får lov at plukke en buket. Jeg gjorde det i første omgang for bierne og vildtet. Men nu gør jeg det lige så meget for folk. Den lokale biavlerforening klapper mig på skulderen og en restaurant i nærheden kommer og plukker morgenfrue-blade til deres salat, siger Kristian Tybjerg Hansen, landmand, Alrø.

Hvis man er interesseret i at få sået blomster, kommer LMO med såudstyr og blomsterfrø og tilsår det ønskede areal.

Frøene kan sås fra starten af maj, og det kræver at du har et ?bælte? på 2,5 meter der er fri for afgrøde/ukrudt, når blomsterne skal sås. Blomsterblandingen vil blive sået i en bredde på 2,5 meter. Arealet er støtteberettiget og der kræves ikke ændringer i din EU ansøgning.

Blomsterblandingen indeholder fem forskellige arter, og LMO udsår ca. 15 kg/ha. Blomsterplanterne kan ikke tåle ukrudtsmidler, så sprøjtebommen skal kunne lukkes af eller ukrudtssprøjtninger skal være udført inden planterne spirer frem.

Såning af de første 100 meter koster 1450 kr. inkl. udsæd. De flg. 100 meter koster 1000 kr. pr. 100 meter. Ved længere strækninger kan der udarbejdes et tilbud. Hvis LMO forinden skal nedvisne arealet, er prisen det dobbelte.