Selvom sommeren har været hed, trænger kulden sig på og påvirker varmeregningen i en forkert retning. Det kan derfor være tid at finde ud af, hvordan energiforbruget kan minimeres, så penge kan spares.

- Med rørisolering energioptimerer du dit hjem for en lille investering, lyder det ikke overraskende fra isoleringsproducenten Rockwool, som har konstateret, at rørisolering er en overset kategori, når det kommer til energioptimering af huset. Til gengæld er det den type af isolering, der hurtigst er tjent hjem, så det kan godt betale sig at kigge huset efter i sømmene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den store fordel ved rørisolering er, at der er et mindre energispild ved både varmt brugsvand og opvarmningsvand. Energitabet bliver mindre, og husejerne får også en mindre regning på deres varme, siger Henrik Garver, formand for Rådet for Oplysnings- og kontrolordningen for teknisk isolering.

Han understreger vigtigheden i at være opmærksom på rør i fyrrum samt de rør, der ikke nødvendigvis er synlige. Det kan være rør, der løber på loftet eller i skunkrum, hvor temperaturerne ikke er de samme som inde i selve huset. Om vinteren er det også de rør, der risikerer at sprænge under hård frost, hvis de ikke er isolerede godt nok. For at undgå både frostsprængninger og en unødvendig dyr varmeregning, er kvaliteten af rørisoleringen vigtig.

Stor besparelse

- Det er en af de isoleringstyper, hvor energitabet er stort, hvis der ikke er isoleret ordentligt. Men investeringen er lille, og derfor er pengene hurtigt tjent ind igen, siger Henrik Garver.

For at få den største besparelse er det ikke ligegyldigt, hvilket materiale, der bruges til isoleringen. Universalrørskålen i mineraluld fra Rockwool er ifølge producenten nem at montere og skal ikke skæres til de steder, hvor røret bøjer. Det gør rørisoleringen nemmere at arbejde med selv, og giver samtidig et godt resultat.

Med bare 10 meter isolering af varmerør, sparer du cirka 1.700 kroner om året ifølge beregninger fra Rockwool.