Ros fra Landbrug & Fødevarer til Lars Løkke Rasmussen for at tage hul på den nødvendige snak om at få gang i væksten, sikre kvalificeret arbejdskraft og holde fast i EU-samarbejdet

Det var en personlig og oprigtig statsminister, der i dag holdt åbningstale i Folketinget, siger Landbrug & Fødevarers administrerende direktør, Karen Hækkerup.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Danmark står i en vækstkrise, og vi er i dag fattigere pr. indbygger, end vi var for ti år siden. Derfor er det meget positivt, at statsministeren lagde vægt påat gennemføre de nødvendige reformer og investeringer i fremtiden,

Karen Hækkerup, administrerende direktør, Landbrug & Fødevarer

- Vi hørte en bekymret statsminister, der appellerede til bredt samarbejde i Folketinget. Statsministeren fremhævede nogle af de problemer, som vi også ser i Landbrug & Fødevarer. Danmark står i en vækstkrise, og vi er i dag fattigere pr. indbygger, end vi var for ti år siden. Derfor er det meget positivt, at statsministeren lagde vægt påat gennemføre de nødvendige reformer og investeringer i fremtiden, siger Karen Hækkerup.

Karen Hækkerup bemærker også, at statsministeren havde fokus på nødvendigheden af at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft.

- Allerede nu er der pres på arbejdsmarkedet. Derfor var jeg glad for, at Lars Løkke Rasmussen gjorde opmærksom på, at vi kan komme til at stå i en situation, hvor vi mangler arbejdskraft, hvis væksten som forventet bider sig fast. Derfor havde jeg også gerne set, at statsministeren havde været mere ambitiøs i sin tilgang til at øge arbejdsudbuddet. Han fremlægger dog forslag, som vi fra Landbrug & Fødevarer kan bakke op om, eksempelvis senere pensions- og efterlønsalder, ligesom det skal kunne betale sig bedre at arbejde, lyder det fra Karen Hækkerup.

Jeg er glad for, at statsministeren i sin tale understregede, at EU er vigtig for Danmark og for vores velstand og sikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som statsministeren sagde, så har vi alle et ansvar for at få samarbejdet i EU til at fungere. Jeg har selv ved flere lejligheder talt for, at vi ikke opgiver EU-samarbejdet bare fordi der i øjeblikket er en skepsis blandt befolkningerne i Europa. Vi kan takke EU og det indre marked for, at vores virksomheder smidigt kan eksportere til vores nærmarkeder og på den måde bidrage til vores velfærd, siger Karen Hækkerup.