Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

L&F: Vigtigt at kontrol er lig med vejledning

Af Erik Suhr - 6. okt. 2017 KL. 07:59

Hos Landbrug & Fødevarer glæder formand Martin Merrild sig over, at kontrollen har fokus på vejledning.

De 10 indsatsområder i kontrolstrategien afspejler i høj grad de rammer for en dialogsøgende, fair og gennemskuelig kontrol, som Landbrug & Fødevarer løbende har presset på for. Landbrug & Fødevarer, konsulenter, landmænd og virksomheder har været med til at give indspil til strategiarbejdet

-For os er det helt centralt, at kontrollen er baseret på vejledning og korrektion fremfor fejlfinding og sanktion, og vi kan med tilfredshed konstatere, at kontrolstrategien fastslår, at kontrollen netop skal tage udgangspunkt i vejledning, siger Martin Merrild.

Vejledning frem for fejlfinding

Formanden for Landbrug & Fødevarer hæfter sig især ved, at det ikke længere handler om at finde de fejl, der måtte begås i en travl hverdag, men at vejlede landmanden i, hvordan en lignende situation ikke opstår igen.

-For landmændene er det ofte et spørgsmål om, at det i en travl hverdag er svært at have overblik over de rigtigt mange regler, der er, og landmændene derfor fra tid til anden uforvarende kommer til at begå nogle mindre overtrædelser. Det kommer den nye strategi med fokus på vejledning i møde - og det er vi meget tilfredse med, siger Martin Merrild.

Landbrug & Fødevarer læner sig dog ikke tilbage i stolen efter den nye vedtagelse.

-Vi vil selvfølgelig følge implementeringen af den nye kontrolstrategi tæt og forventer, at vi med den kan løfte niveauet de steder, hvor det halter, siger Martin Merrild.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame