DEBAT

Peter Bohsen har skrevet et indlæg, hvor han begrunder sin udmeldelse af L&F.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er rigtig ærgerligt, at Peter har meldt sig ud, for i disse tider har vi brug for at stå sammen og bruge kræfterne på at bekæmpe de, der vil landmændene det dårligt. Peter har sine bevæggrunde for sin udmeldelse. Dem må han have i fred - den del vil jeg ikke gå ind i. Men jeg farer dog til tasterne, når nogen antyder, at jeg ikke med dybfølt hjerte kæmper landbrugets sag.

På trods af at være medlem af Socialdemokratiet gennem mange år, så har jeg altid arbejdet for vækst i Danmark. Svend Aukens erhvervsfjendtlige miljøpolitik, der stadig hæmmer produktionen af fødevarer i Danmark, er jeg arg modstander af, og har altid været det, ligesom jeg fandt den tidligere Venstre-regerings Grøn Vækst-pakke for umådelig ringe.

I Karen Hækkerups tid som fødevareminister, hvor jeg var rådgiver, kæmpede vi en hård kamp med miljøministeren for at nedlægge randzonerne som den tidligere Venstre-regering havde skabt. Det var i øvrigt uagtet trusler om retssager, men fordi L&F lavede et godt lobbyarbejde.

Missionen lykkedes næsten, men desværre ikke helt, fordi Karen Hækkerup blev bedt om at være Justitsminister. Jeg tager dog eksemplet med, for at understrege, at uagtet partimedlemsskab, så kan man sagtens have de rigtige holdninger og kæmpe stenhårdt for landbruget. I tiden med Karen Hækkerup kæmpede vi også for at fjerne krydsoverensstemmelseskrav, droppe at bruge et ord som sprøjtegift i det offentlige og vi satte en hård kamp ind mod overimplementering - i øvrigt et arbejde som Eva Kjer Hansen fortsatte.

Vores presseafdeling, med pressechef Søren Andersen i spidsen står i den grad også op for landbruget. Vores pressechef står blandt andet bag en hård kamp mod DRs ensidige dækning af MRSA og antibiotikaforbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis du så, hvordan han tager kampen op med blandt andre Danmarks Naturfredningsforening på de sociale medier, ville du vide, at heller ikke pressechefen eller hans medarbejdere laver andet, end at arbejde for at forsvare landbrugets interesserer. Havde Peter brugt tiden på at drikke en kop kaffe med mig, frem for at skrive linjer om mig og mine medarbejdere i avisen, ville han være blevet bekræftet i dette.