Regeringen har fremlagt et vækstudspil, der har til formål at gøre livet lettere for erhvervslivet. Vækstpakken blev præsenteret af finansminister Bjarne Corydon (S), erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) og uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) samt økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard.

I 2017 vil regeringen vil afsætte 150 millioner kroner, og i de følgende år vil det beløb stige til 200 millioner kroner om året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pengene skal blandt andet gå til at sænke de såkaldte punktafgifter, og det er noget, som kan gavne i landbruget, mener Landbrug & Fødevarer.

- Hvis afgiftslettelserne gennemføres på den rigtige måde, kan det give fødevarevirksomhederne ekstra kræfter til at konkurrere på verdensmarkedet og dermed skabe vækst og sikre arbejdspladser i Danmark, siger Landbrug & Fødevarers administrerende direktør, Karen Hækkerup.

Kortere sagsbehandling

Karen Hækkerup tilføjer, at det er positivt, at regeringen også vil skære sagsbehandlingstiderne hos en række myndigheder ned med en tredjedel. Det gælder blandt andet klager til Natur- og Miljøklagenævnet, registeret for gødningsregnskab.

- Den slags initiativer er med til at lette de administrative byrder, som der er alt for mange af ude på virksomhederne. Der er brug for flere af den slags initiativer, der kan forbedre virksomhedernes rammevilkår, siger Karen Hækkerup.

Derudover vil regeringen også afsætte penge til at effektivisere forsyningssektoren. Det kan altså være med til at sænke udgifterne til el, vand og varme for virksomhederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er positivt, at regeringen vil effektivisere forsyningssektoren, fx el og vand. Regeringen peger selv på et potentiale på 3,3 mia. kr. Det er også godt, at man vil lette omkostningerne til CO2 på fjernvarme. Det er vigtigt, at de gevinster ender hos virksomhederne i form af lavere omkostninger. Det vil være en håndsrækning til blandt andet fødevarevirksomhederne, der konkurrerer på verdensmarkedet og derfor vil kunne mærke det, hver gang en omkostning bliver fjernet fra produktionsregnskabet, siger Karen Hækkerup.