Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

L&F: Stor ros til regeringens udspil

Af Josefine Ørts Felletoft - 11. okt. 2018 KL. 09:00

Hos Landbrug & Fødevarer ser de god grund til at rose regeringens nye luft- og klimaudspil, som vil afsætte penge til nedsættelse af ammoniakudledning.

Regeringens nye luft- og klimaudspil "Sammen om en grønnere fremtid" falder i god jord hos Landbrug & Fødevarer. Her kan regeringen nemlig høste stor ros for sit valg om at afsætte 160 millioner kroner til at reducere udledning af ammoniak fra landbruget. Niels Peter Nørring, områdedirektør fra Landbrug & Fødevarer, fortæller, at de ser frem til at komme i dialog med regeringen om at finde løsninger, der gavner natur, luft og landmændene.

- Dansk landbrug er dog i forvejen et af de mest ammoniakeffektive i verden. Vi har således reduceret udledningen med 45 procent fra 1990-2015, fortæller Niels Peter Nørring og fortsætter:

- Vi slås i dag med helt urealistiske krav fra en tidligere regerings tid om 24 procents reduktion i 2020 i forhold til 2005. Gennemsnittet af EU er på 6 procent, og for mange af de andre lande er der masser af lavthængende frugter, som vi allerede har høstet herhjemme.

Ifølge Landbrug & Fødevarer er der behov for nytænkning, smidige rammebetingelser, innovation og massive investeringer.

- Vi har længe peget på en række dilemmaer i ammoniakreguleringen, der direkte modarbejder investeringer i ammoniakeffektive stalde. Planen må være en anledning til at se på dem, siger Niels Peter Nørring, der har et håb om, at der samtidig kommer flere teknologier på Miljøstyrelsens teknologiliste, som kan gøre det billigere at få indført ny teknologi i forbindelse med miljøgodkendelser.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame