Regeringen har med støtte fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre vedtaget en ny husdyrlov. Landbrug & Fødevarer hilser den brede tilslutning til den nye husdyrlov meget velkommen.

- Loven skal fungere i mange år, og det er vigtigt at få skabt ro, stabilitet og forudsigelighed om rammerne for investeringer i landbruget. Den nye lov betyder, at der nu ses på landbrugets udledninger, i stedet for snævert på antallet af dyr, og samtidigt fjernes en del af den danske overimplementering, siger Lars Hvidtfeldt, viceformand I Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Husdyrloven sikrer blandt andet mere fleksibilitet til landmændene og bedre mulighed for hurtig omstilling af produktionen.

- Vi får dermed mulighed for at øge produktionen og være mere effektive, så konkurrenceevnen styrkes. Det er utroligt positivt, at der nu skabes bedre og mere pragmatiske rammer for udviklingen af erhvervet. Rammerne vil blandt andet gøre det mere attraktivt at investere i nye miljørigtige staldsystemer og -teknologier, så vi kan fortsætte med at producere mere med mindre miljøbelastning, siger Lars Hvidtfeldt.

Landbrug & Fødevarers administrerende direktør Karen Hækkerup glæder sig særligt over, at et langt, sejt arbejde for at sikre bred opbakning om loven har båret frugt.

- Jeg er utroligt glad for, at det brede flertal bakker op om landbruget og også de mange arbejdspladser, vi skaber. En husdyrlov betyder jo ikke kun meget for landmænd, men for alle de mange mennesker, der har et job i Danmark, netop fordi vi har et landbrug, siger Karen Hækkerup.

- Vi har arbejdet benhårdt for at udbrede kendskabet til de rigtigt positive effekter, som loven får for landbruget og følgeindustrierne. Det er virkeligt positivt for Danmark, at der nu er fælles fodslag om grundprincipperne i den måde, vi regulerer landbruget på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Karen Hækkerup understreger, at Landbrug & Fødevarer vil følge det videre arbejde nøje, så loven også i praksis bliver en succes.

- Vi vil have et stærkt fokus på implementeringen, så der sikres en god gennemførsel af de mange gode intentioner i loven, og reguleringen også bliver fleksibel i praksis, siger Karen Hækkerup.