Landbrug & Fødevarer har nu haft lejlighed til at læse det nye regeringsgrundlag igennem, og de fremhæver blandt andet, at der er fokus på vækst i små- og mellemstore virksomheder. Eksempelvis nævnes investeringer og generationsskifte i grundlaget.

- Regeringen lægger op til en ambitiøs vækst-målsætning. Noget af det jeg har bemærket, er at generationsskifter skal lettes. Det er afgørende for, at landbruget kan udvikle sig og hjælpe til regeringens målsætning om vækst på 80 milliarder kroner, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I regeringsgrundlaget præsenteres også et kommende Gastro 2025-udspil. Med udspillet vil regeringen sætte øget fokus på dansk gastronomi og danske råvarer. Det skal komme danske virksomheder til gode på eksportmarkederne.

- Idéen om Gastro 2025 er fantastisk. Vi har et momentum i Danmark når det kommer til gastronomi og udvikling af råvarer i verdensklasse. Det er helt rigtigt set, at udnytte den førerposition, vi har. Landbrug & Fødevarers medlemmer vil i høj grad kunne støtte op om denne plan, siger Karen Hækkerup.

Under overskriften "Fremtidens landbrug" præsenterer den nye regering et øget fokus på digitalisering. Blandt andet nævnes det digitale landbrug. Men også øget uddannelse i digitalisering fylder meget.

Effektivisering af forsyningssektoren

Landbrug & Fødevarer hæfter sig også ved, at der regeringsgrundlaget også endegyldigt er sat en stopper for diskussionen om Fødevare- og landbrugspakken. Helt konkret står der i den aftale, der blev fremlagt på Marienborg, at de centrale elementer i pakken er uændrede.

Noget andet Landbrug & Fødevarer har haft fokus på, er en effektivisering af forsyningssektoren. Også det har den nye trekløverregering lyttet til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes i høj grad, at der er blevet lyttet til Landbrug & Fødevarer i dette regeringsgrundlag. En effektivisering af forsyningssektoren har længe stået højt på vores ønskeliste, og det er også noget, der nu står i den nye regeringsaftale, det kan vi kun være tilfredse med, siger Karen Hækkerup.

- Nu har vi fået nogle gode tegn i et regeringsgrundlag. Men det bliver også spændende at se, hvem vi skal samarbejde med i de forskellige ministerier, siger Karen Hækkerup.