Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

L&F: Skuffende, at man ikke undgår fremtidige konflikter

Af Erik Suhr - 19. maj. 2017 KL. 13:33

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, kalder det skuffende, at der ikke kan findes opbakning til at undgå konflikter mellem landmænd og nye beboere på landet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har i et nyt forslag foreslået, at man i fremtiden skal kunne tage overflødige bygninger på landet i brug som boliger. Det har fået SFs miljøordfører Lisbeth Bech Poulsen til at spørge ministeren om, hvordan han vil sikre, at landbrugsbedrifter ikke modtager klager fra nye beboelseshuse. Det har ikke været muligt, og det ærger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

- Det er skuffende, at der ikke er blevet støttet op om regeringens høringsforslag, som har haft til formål at undgå fremtidige konflikter. At der ikke støttes op om regeringens høringsforslag betyder, at der fremover er langt større risiko for miljøkonflikter i det åbne land, og at husdyrbrugenes udviklingsmuligheder trues, siger Marin Merrild.

Det glæder dog formanden, at erhvervsministeren har fokus på området.

- Det glæder mig, at Brian Mikkelsen er opmærksom på problemet, men jeg frygter, at det ikke er nok blot at være opmærksom på det. Vi har brug for nogle ordentlige retningslinjer for danske landmænds skyld. siger Martin Merrild.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame