Landbrug & Fødevarer ser flere gode initiativer i Socialdemokratiets grønne udspil.Socialdemokratiet foreslår blandt andet, at der skal nedsættes et råd med deltagelse af landbruget selv for at reducere CO2-udledningen fra erhvervet.

Det lyder fornuftigt, mener Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil meget gerne være med til at finde løsninger, der kan reducere drivhusgasudledningen yderligere og samtidig sikre landbrugets effektivitet og konkurrenceevne.

- Det kan lykkes ved at anvende og udvikle de klimavirkemidler, der øger udbyttet og sikrer høj udnyttelse af foder, gødning og alle andre ressourcer. Derfor er vi også rigtig glade for, at Socialdemokratiet i deres udspil også prioriterer midler til forskning, fortsætter han.

Forbud giver ikke mening

L&F stiller sig til gengæld meget kritisk over for partiets forslag om at forbyde gødskning og sprøjtning i de boringsnære beskyttelsesområder.

- Et sådant forbud vil ikke give en væsentlig merbeskyttelse af grundvandet. Det vil til gengæld medføre meget store frustrationer og store økonomiske tab for landmændene, siger Lars Hvidtfeldt.

En anden tidsel i Socialdemokraternes buket af grønne forslag er et forbud mod sprøjtning og gødskning af arealer beskyttet af §3 i Naturbeskyttelsesloven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver ingen mening. Disse arealer er blevet gødsket igennem generationer, og hvis landmænd pludselig ikke længere må det, så fjerner man jo grundlaget for at have køer og får til at afgræsse og høste hø. Det er lose-lose for både landbrug og natur, fortsætter Lars Hvidtfeldt og fortsætter:

- Som landmand kan man blive lidt træt i masken, når politikerne gang på gang vil gøre det til et problem, at landmændene ejer naturarealer. Jeg mener i stedet, man burde påskønne og motivere.