Landbrug & Fødevarer hilser et nyt forslag fra Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti velkommen.

De tre partier har lanceret en fødevare- og landbrugspakke, der blandt andet vil give de danske landmænd mulighed for at producere 1,7 dyreenheder pr. hektar i stedet for de nuværende 1,4.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarers adm. direktør Karen Hækkerup roser forslaget og Venstres formand:

- Jeg synes, det er et rigtig stærkt forslag, og jeg synes, det er flot, at Lars Løkke har fået samlet både Dansk Folkeparti og De Konservative til et fælles udspil med 16 punkter, der hver især på den ene eller anden måde kan bidrage til at løfte landbruget og den fødevareproduktion, vi har i Danmark.

Et andet af forslagene går ud på at give landmænd mulighed for at gøde mere:

- Det ligger lige for, at man selvfølgelig fjerner de overimplementeringer, som de danske landmænd er udsat for, og at man går ind og tager det alvorligt, at vores jorde er undergødskede og giver lov til at gøde noget mere, men samtidig måler intensivt og holder øje med at alting går for sig, som det skal. Jeg synes, det er ansvarligt og erhvervsvenligt, og jeg er meget begejstret for det, siger Karen Hækkerup.

Det er den røde blok dog ikke umiddelbart enig i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har allerede set nogle af de første reaktioner, og det har desværre som forventet været lidt en automatreaktion med en afvisning blandt andet med henvisning til, at det ikke er godt for dyrevelfærden. Nu ved jeg ikke, hvad randzoner og dyrevelfærd har med hinanden at gøre. Det her handler om arbejdspladser. Dyrevelfærd tager man sig af i andre pakker og i andre lovforslag.

Karen Hækkerup fremhæver tre af forslagene i pakken, som også omhandler hurtigere miljøgodkendelser og en undersøgelse af, hvad danske særregler koster.

- For det første er det vigtigt at få lov til at gøde noget mere, randzonerne har været en katastrofe fra starten, så at slippe for dem er det andet, og som det sidste vil jeg fremhæve det at få lov til at hæve antallet af dyr, som produceres pr. hektar jord. Det har vi ønsket os gennem lang tid, og det er ikke noget, som går ud over dyrevelfærden.