Trods et stort fald i forbruget af antibiotika i de danske svinestalde, så ser dyrlægerne et behov for flere besøg. 

Læs også Gjerskov vil give dyrlæger mere antibiotika-kontrol.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lanbrug & Fødevarer understreger, at svinebranchen er åben for dialog med dyrlægerne for at gøre rådgivningsbesøgende endnu bedre. Siden 2010 er forbruget af antibiotika faldet med 19 procent. Det sker samtidig med at antallet af dyrlægebesøg blev afhængige af blandt andet antibiotikaforbrug, og dermed fik de svineproducenter med en høj sundhedsstatus færre besøg.

- Vi er i dialog med dyrlægerne hver dag ude på staldgangen, men kan dyrlægerne hjælpe os yderligere med at øge effektiviteten af behandlingen af vores grise, så går vi gerne i dialog. Men jeg vil gerne advare mod at tro, at flere dyrlægebesøg giver et mindre forbrug, siger Lindhart B. Nielsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, og fortsætter:

- Jeg kan konstatere, at danske svineproducenter på under to år har formået at reducere forbruget af antibiotika med 19 procent. Det er en direkte konsekvens af det forlig, som vi skylder at se resultaterne af, før vi laver om på tingene igen.

Den nye ordning blev indført 1. juli 2010. Her blev besøgsfrekvensen afhængig af blandt andet antibiotikaforbrug. Før det gældende veterinærforlig havde dyrlægerne månedlig besøg hos besætningerne. Siden da blev besøgene afhængige af blandt andet antibiotikaforbruget.