Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

LF: Landbruget klar til at tage mod flygtninge

Af mbl - 18. mar. 2016 KL. 09:32

Landbruget og fødevarebranchen har lang erfaring med at beskæftige mennesker med forskellig baggrund og er parate til at hjælpe flere flygtninge i job, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

Det er positivt, at integrationsindsatsen fremover i højere grad skal være virksomhedsrettet, og at sprogundervisningen knyttes sammen med et jobforløb, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer i en kommentar til den trepartsaftale om integration, som faldt på plads torsdag den 17. marts.

- Jeg ser det som en naturlig del af vores opgave som erhverv at tage samfundsansvar; også når det handler om integration. Det er vi faktisk allerede i gang med blandt andet i landbruget og i slagteribranchen, siger Karen Hækkerup.

citat startcitat start

De ordninger, vi kender i dag, er for bureaukratiske og ufleksible

- Karen Hækkerup.

citat slutcitat slut

Landbruget og fødevarebranchen har lang erfaring med at finde beskæftigelse til mennesker med forskellige kvalifikationer og erfaringer.

- Vi håber derfor at kunne tage imod en større del af de nytilkomne flygtninge og hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet. Job er en vigtig nøgle til god integration, understreger Karen Hækkerup.

Hun ser frem til, at den nye aftale vil føre til en række målrettede initiativer til gavn for både flygtninge og virksomheder:

- De ordninger, vi kender i dag, er for bureaukratiske og ufleksible. Derfor er det vigtigt, at der også skabes mere fleksible rammer og ordninger, der giver virksomheder og kommuner mulighed for at skræddersy målrettede forløb, som matcher flygtningenes kvalifikationer og branchernes behov for arbejdskraft, siger Karen Hækkerup.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame