Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

L&F kræver grundvandsdata rettet

Af Rasmus Dalsgaard - 29. mar. 2017 KL. 10:57

To L&F-direktører skriver til Miljøstyrelsen med krav om at få rettet forkerte grundvandsindberetninger.

L&F lægger nu pres på Miljøstyrelsen i grundvandssagen.

Det sker med et brev fra direktør Morten Høyer og områdedirektør Niels Peter Nørring, hvori de i høflige, men præcise vendinger kræver forkerte EU-indberetninger om dansk grundvand rettet.

De henviser til EU-dokumentet "Commission Staff Working Document 405, af 4.10.2013 vedr. implementering af Nitratdirektivet".

Fejl i dokument

De to direktører henvender sig direkte til vicedirektør Claus Torp fra Miljøstyrelsen og henviser til, at han i et brev dateret den 15. marts har anerkendt behovet for en mere tydelig kommunikation, og at Miljøstyrelsen vil styrke kommunikationen fremadrettet, herunder i forhold til EU-Kommissionen.

- Vi forventer på den baggrund, at Miljøstyrelsen omgående vil rette henvendelse til Kommissionen om berigtigelse af de oplysninger i ovennævnte Commission Staff Working Document, som på side 35 viser en stigende trend i grundvand med nitratindhold over 50 mg/l, idet vi lægger til grund, at dette er i direkte modstrid med de danske indberetninger i perioden.

- Denne fejl er imidlertid stadig ikke rettet over tre år efter dokumentets offentliggørelse og over to måneder efter, at Kommissionen henviste til dette dokument i svar til MEP Jørn Dohrmann af 18. januar 2017, skriver de to L&F-direktører.

Kritisabelt

De finder det yderst kritisabelt, at denne fejl ikke er blevet rettet for længst, og anmoder om en forklaring.

- For landbruget er det helt afgørende, at der indberettes korrekt og retvisende om landbrugets udledning af nitrat, og at det sikres, at Kommissionen i alle sammenhænge har et præcist og opdateret billede af udviklingen i Danmark, således at landbruget ikke risikerer at blive underkastet restriktioner på et fejlfyldt grundlag, skriver de.

Generel opfordring

Morten Høyer Niels Peter Nørring opfordrer helt generelt til, at Miljøstyrelsen klart og tydeligt gør opmærksom på, hvis indberettede data udlægges forkert af øvrige myndigheder.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame