Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

L&F indleder samarbejde med Europabevægelsen

Af Maskinbladet - 5. mar. 2019 KL. 10:31

Nu indleder organisationen et samarbejde med Europabevægelsen, der skal styrke EU-debatten

- Vi kan ikke tage for givet, at vi også fremover kan handle og samarbejde på tværs af landegrænserne i Europa. Det kræver et stærkt fællesskab, lyder det fra Martin Merrild.

Landbrug & Fødevarer tilslutter sig nu initiativet 'Vi Vil Europa', der har til formål at bringe Europapolitikken helt tæt på danskerne.

I alt 25 organisationer og politiske partier på tværs af fløjene en del af arbejdet med at styrke EU-debatten i hele landet.

"Vi Vil Europa" sætter gang i debatter på alt fra produktionsskoler til ældrecentre over hele Danmark. Der tilbydes også undervisning i europæisk politik til landets uddannelser samt studierejser til ældre.

- Vi er meget glade for at byde Landbrug & Fødevarer velkommen i Vi Vil Europa. Det er en stærk organisation, der spiller en central rolle i Europa-politikken, og som kan bidrage med en stor faglig ekspertise i vores netværk, siger Stine Bosse, der som formand for Europabevægelsen var med til at sætte gang i initiativet.

Hun understreger, at i en tid med falske nyheder og forvrængede informationer er der brug for alle kræfter for at kunne sikre en stærk og faktabaseret EU-debat.

- Det skal give os danskere de bedste forudsætninger for at deltage i det europæiske demokrati.

Politisk kampplads

Ifølge Martin Merrild er det væsentligste ikke at tale for eller imod EU, men derimod hvilket EU, vi ønsker:

- EU er en politisk kampplads ligesom Folketinget, og danskerne skal selvfølgelig ikke overlade indflydelsen til alle de andre. Vi håber, at flere danskere vil tage ordet og blande sig ? ikke mindst i forbindelse med det kommende valg til Europa-Parlamentet. Derfor er vi gået med i Vi vil Europa, siger Martin Merrild og tilføjer:

- Desuden er det jo lige så legitimt i dag som for 60 år siden at advokere for, at vores forskelligheder i Europa bedst håndteres ved at tale frem for at slås.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame