Landbrug & Fødevarer oplever ikke, at der er nogle problemer i forhold til at varetage interesser for både landmænd og andelsselskaber, når det kommer til tvister mellem parter, som begge er medlemmer af Landbrug & Fødevarer.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, understreger, at der i Landbrug & Fødevarer er fuld opbakning til landmændene, hvis der skulle opstå tvister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bakker naturligvis vores medlemmer op så godt vi overhovedet kan. Og vi kører sager på vegne af dem, hvis der skulle være principielle sager, som skal køres, siger Martin Merrild.

Til at varetage de procedurer, har Landbrug & Fødevarer nedsat et samhandelsudvalg, som består af medlemmer, som ikke har nogle ledelsesmæssige forbindelser til selskaberne, og derfor mener formanden, at de er så uvildige som de kan blive i den sammenhæng.

- Vi finder nogle landmænd, der ikke sidder i bestyrelserne ved de forskellige virksomheder. Det tager vi højde for, når vi udvælger dem. Og på den måde sikrer vi, at de sager, der kommer for samhandelsudvalget bliver behandlet udvildigt, siger Martin Merrrild.

Ser ikke problemet

Landbrug & Fødevarers formand har svært ved at få øje på, at det overhovedet skulle være et problem. Det er ikke noget, han støder på, når han møder landmænd rundt omkring i Danmark.

- Vi har en landbrugsverden i Danmark, som er ejet og ledet af landmænd. Jeg har svært ved at finde nogle eksempler på den der interessekonflikt. Vi har nogle private virksomheder, hvor der kunne komme noget, men vi har ikke haft nogle af de sager, siger Martin Merrild.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin tid som formand for Landbrug & Fødevarer, er Martin Merrild ikke stødt på mange sager, hvor landmænd oplever det som et problem, at Landbrug & Fødevarer repræsenterer både landmænd og andelsselskaber.

- Jeg tror kun det er sket to gange i alt, at jeg har hørt problematikken rejst. Så umiddelbart savner jeg nogle flere eksempler, før jeg synes det har et omfang, der er værd at beskæftige sig med, siger Martin Merrild.