Erhvervsminister Brian Mikkel fremsætter et lovforslag for en ny planlov i Folketinget, og det glæder Lars Hvidtfeldt, der er viceformand i Landbrug & Fødevarer. Du kan læse mere om lovforslaget her.

- Det er en tiltrængt ændring af planloven. Det er meget glædeligt, at loven som noget helt nyt også har som hovedformål at sikre gode rammer for vækst og udvikling. - Det er noget, som Landbrug & Fødevarer længe har efterspurgt, og noget som med fordel kunne udbredes til andre områder, siger Lars Hvidtfeldt og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- For at opretholde en fødevareproduktion i Danmark er det væsentligt, at der fastholdes arealer til produktion, og det er derfor særdeles positivt, at lovforslaget anerkender landbruget som en national interesse, der skal beskyttes. Loven vil give et tiltrængt løft til især fødevarevirksomhederne, da de ikke i samme grad kan bebyrdes med skærpede krav til lugt, støj og støv.

Han påpeger dog, at det er vigtigt at landbruget bliver prioriteret.

- For os er det imidlertid helt afgørende, at loven kommer til at sikre, at et øget råderum for kommunerne ikke bliver på bekostning af landbruget. Det er vigtigt for såvel landbruget som den danske økonomi, at landbruget kan udvikle sig positivt, så der sikres råvarer til den store danske eksport, siger Lars Hvidtfeldt, der dog bekymrer sig over Det Grønne Danmarkskort:

- Vi er samtidig bekymrede over Det Grønne Danmarkskort, som blev indført i Planloven i forbindelse med implementeringen af den tidligere regerings Naturplan Danmark. Reglerne risikerer at medføre et fald i arealernes værdi og fremtidige anvendelsesmuligheder.