Landbrug & Fødevarers formand er glad for valget af Jakob Ellemann Jensen som ny miljø- og fødevareminister.

- Det er supergodt. Han er en rigtig god politiker, der har siddet på mange af de traditionelle poster. Jeg kender ham som en mand, der gerne vil samarbejde og ud at møde folk og dem, det drejer sig om, siger han og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores erhverv bærer tradition for at være meget politisk involveret, og det kan være svært med en minister, der ikke vil ud og møde folk, siger Martin Merrild.

Intet landbrug

Jakob Ellemann Jensen har politisk erfaring inden for en lang række områder men altså ikke landbrug, men det bekymrer endnu ikke Martin Merrild.

- Det bliver en kæmpe opgave, som vi i Landbrug & Fødevarer gerne vil hjælpe ham med. Jeg er godt tilfreds med, at det blev Jakob (Ellemann Jensen red.), siger Martin Merrild.

Om forgængeren siger Landburg & Fødevarers formand:

- Jeg vil huske ham som en minister, der er både synlig og som sætter sig ind i det komplicerede stof, siger Martin Merrild.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tommy Ahlers om er kendt fra DR-programmet Løvens Hule bliver uddannelses- og forskningsminister og Eva Kjer Hansen bliver ny minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.