Det er ikke hver dag, at et supermarked hæver prisen for at give overskuddet videre til andre. Men det er ikke desto mindre, hvad Rema netop har meldt ud vil ske på dansk mælk. På baggrund af faldende mælkepriser hæver supermarkedet nu prisen på en liter med 50 øre, og pengene vil ifølge Rema gå ubeskåret til danske mælkeproducenter.

-Det er fantastisk storsindet af Rema, at de kaster sig ind i kampen for at sørge for, at der også i fremtiden vil være danskproduceret mælk til forbrugerne, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Udover frisk dansk mælk er der også en masse arbejdspladser på spil i Produktionsdanmark, både på gårdene, mejerierne, i transportsektoren og i detailhandlen. Remas sympatiske initiativ er med til at sætte streg under, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe danske mælkebønder og sikre den gode danske mælk.

Karen Hækkerup deler Remas analyse af den alvorlige situation på mælkemarkedet.

-Hvis ikke vi gør noget, sætter vi ikke bare arbejdspladser og økonomi over styr, vi gambler også med en hjørnested i dansk madkultur, og det tror jeg rigtig mange danskere vil være enige med os i. Derfor håber jeg, at det er et initiativ, som forbrugerne vil tage i mod med åbne arme, når de køber deres mælk, siger Karen Hækkerup.