Den europæiske energi- og klimapolitik bør fastlægges med et globalt perspektiv for øje, siger direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen som en kommentar til EU-Kommissionens forslag til en fælles europæisk klima- og energipolitik.

- Vi ønsker en stærk og fælles europæisk kurs. Kampen mod klimaforandringer er et globalt problem, og vi har brug for globale løsninger, hvis vi skal have initiativer med reel virkningskraft, siger Flemming Nør-Pedersen og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi må ikke blive overambitiøse. Vi skal sikre, at de nye klimamål støtter den udvikling, vi gerne vil for Europa - en udvikling, der giver plads til produktion, vækst og arbejdspladser.

Undgå enegang

EU-Kommissionens foreslog tidligere i dag, at EU i 2030 skal have reduceret drivhusgasudledningerne med 40 procent i forhold til 1990, og at vedvarende energi skal udgøre 27 procent af EU?s samlede energiforsyning.

Flemming Nør-Pedersen anbefaler, at EU afventer den globale aftale, der skal på plads i 2015, før den fælles europæiske klimapolitik fastsættes.

De kommende forhandlinger handler blandt andet om, hvor stort et individuelt ansvar, de enkelte lande skal påtage sig for at formindske udslippet af drivhusgasser.

- Vi vil arbejde for, at den danske regering kender sin besøgstid i forhandlingerne. Danmark har allerede leveret meget store drivhusgasreduktioner og en klimaeffektiv produktion i verdensklasse på for eksempel landbrugsområdet. Det skal der selvfølgelig tages hensyn til, når de nye mål skal fastsættes, mener Flemming Nør-Pedersen.