Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

L&F: Brexit-usikkerhed fortsætter

Af Søren Eibye Svenstrup - 22. mar. 2019 KL. 11:05

Storbritannien får lov til at udskyde brexit til 22. maj. Det betyder blot mere usikkerhed omkring brexit også for dansk eksport, mener Landbrug & Fødevarer.

Storbritannien får lov til at udskyde brexit til 22. maj.Det har EU's stats- og regeringschefer her til aften besluttet på et topmøde i Bruxelles. Kravet fra EU er, at Storbritannien til gengæld får vedtaget den skilsmisseaftale, som premierminister Theresa May to gange forgæves har forsøgt at få stemt igennem i parlamentet. Hvis aftalen bliver stemt ned i næste uge, så vil udsættelsen kun løbe til 12. april.

Udskydelsen får ikke umiddelbart den store betydning for dansk eksport, men kan forhåbentlig bane vejen for at undgå et hårdt Brexit, mener Frank Øland, cheføkonom hos Landbrug & Fødevarer.

-En kort udskydelse til 12. april eller 22. maj gør ikke i sig selv stor forskel. Det betyder, at vi i en ganske kort periode kan forsætte eksporten på uændrede vilkår, men jo desværre også, at usikkerheden fortsætter. Det giver også lidt mere tid til at både vi og briterne kan forberede et hårdt brexit, hvilket især briterne har brug for. Det mest positive er dog, at en kort udskydelse kan bane vejen for en ny tilgang med mulighed for en længere udskydelse og måske en ny folkeafstemning, siger Frank Øland.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame