Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt har netop iværksat en forsøgsordning om kørsel med forhøjede vægte for bæltekøretøjer på statens vejnet. Ordningen er trådt i kraft, og forsøget betyder blandt andet, at tunge landbrugsmaskiner med gummibælter får mulighed for at køre på de statslige landeveje.

- Når jeg møder landbruget, hører jeg ofte om de udfordringer, landmændene har med at komme fra mark til mark med deres tunge køretøjer. Vi skal selvfølgelig ikke stå i vejen for, at landbruget kan udføre deres arbejde. Derfor fortsætter jeg nu den forsøgsordning, vi også havde i efteråret, hvor landbruget får lov til at køre på de statslige landeveje med bæltekøretøjer, siger ministeren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Også hjælp til dyrskuer

Der er også hjælp på vej til de maskinleverandører, som gerne vil fremvise landbrugsmaskiner på landets mange dyrskuer.

Det har længe været et ønske fra branchen, at landbrugsmaskiner, som skal transporteres til og fra dyrskuer, kan foretage transporten på egne hjul. Som reglerne er i dag, skal maskinerne transporteres på særtransporter. Men det vil transport- og bygningsministeren nu ændre på med en ny forsøgsordning, som netop er sendt i høring:

- Det er et stort problem for landbruget, at der skal en særtransport til for at fragte landbrugsmaskiner til og fra dyrskuer. Maskinerne kan jo sagtens køre selv, siger Hans Christian Schmidt, er vil lave en forsøgsordning, hvor brede landbrugskøretøjer kan få lov til at køre til og fra dyrskuer efter de regler, som gælder for anden særtransport.

Forsøgsordningen forventes at træde i kraft snarest muligt og skal efter planen løbe frem til 1. august 2017.