Lemken montere ikke bare en almindelig strigle foran producentens discharver på denne Agritechnica-nyhed. Den tyske producent af jordbearbejdning- og såteknik samt plantebesyttelse, viser en intelligent strigle, som automatisk vil sørge for at fordele materialerester på stubmarken, ved at nivellere striglen efter behov.

Når stubharven sænkes, så sænkes striglen ned til et forud bestemte hydrauliske tryk. Det sikre ifølge Lemken et afgrøderester samles op og fordeles, når der køres med harven. Kommer der pludselig en meget stor halmmængde på marken, vil modstanden på strigletænderne stige og dermed det hydrauliske tryk på stiglen, vil få striglen til at løftes en smule, så fordelingen af halmen opnåes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På denne måde vil striglen arbejde over hele marken, og dermed sørge for at trække eventuelle klumper af materiale med ud over et større areal og sørge for en bedre opblanding med materialet.

Føreste prioritet

Striglen er monteret i et parlogram forrest på de bugseret dicsharver, og når chaufføren løfter eller sænker redskabet, så vil striglen være først til at foldes sammen og foldes ud. Det betyder, at man hurtigt vil tage stiglen af jorden, inden discharven løftes, på den måde sikre man, at overskydende halmrester, som følger med i striglen, vil blive nedmuldet, før man når forageret. En anden fordel ved sammenfolding, ved løft af redskabet er, at traktoren ingen problemer har med fuld styre udslag på forageren, uden at være nervøs for, at traktor og strigle kører sammen.

Lemken fortæller, at man med denne løsning er knap så afhængig af, at mejetærskeren får fordelt den snittede halm i hele skærebordets bredde, som blandt andet kan blive en udfordring, når materialet er vådt om natten.

Et begrænset antal strigler til montering på Heliodor-discharverne vil være tilgængelige fra midten af 2018.