Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Lemken bliver et stærkt ben

Af Morten Damsgaard og Marianne Nørmark - 9. nov. 2018 KL. 10:06

Hos Vinderup Maskinforretning tager man Lemken ind i produktprogrammet, men beholder det nuværende set-up.

Indehaver af Vinderup Maskinforrtning, Jan Pedersen, udvider med Lemken.

- Jeg har altid været fortaler for at have ét hovedmærke til jordbearbejdelse, som såteknik og sprøjtning, men kunderne forandrer sig, de bliver større, og der bliver længere imellem dem. Så vi skal have større volume i forretningen, derfor vælger vi også at tage Lemken ind i vores sortiment og får dermed et ekstra ben at stå på, fortæller Jan Pedersen, Vinderup Maskinforretning.

Vinderup har i mange år solgt Amazone, og mærket vil dermed forsat være en del af produktprogrammet i maskinforretningen.

Maskinforretningen beskæftiger i alt 45 medarbejdere heraf tre specialister, der udelukkende beskæftiger sig med jordbearbejdning, såteknik og sprøjteteknik.

- Lemken er et rigtig godt og stærkt produkt, som er helt fremme med teknikken. Et rigtig godt produkt. Vi har mange kunder i vores område, som vælger kun at køre Lemken og som er trofaste mod mærket, fortæller Jan Pedersen, der glæder sig til at komme i gang med det nye produkt.

Succes med import

Vinderup Maskinforretning har solgt 75 pct. af forretningen til Danish Agro Machinery, men Jan Pedersen har stadig 25 pct. tilbage, som på sigt bliver overdraget til Danish Agro Machinery. Dog er der endnu ikke sat dato på den fulde overdragelse. Jan Pedersen har svært ved at se, hvad han ellers skal lave, hvis det ikke skal handle om maskiner. Han er født og opvokset på en maskinstation ved Skive, så maskiner har været hele hans liv. I 1987 overtog han Vinderup Maskinforretning og har løbende opbygget en forretning med import af forskellige mærker. Så han vil være en del af Vinderup Maskinforretning i rigtig mange år endnu, lover han.

Vinderup Maskinforretning tager også det tyske vognprogram Fiegl ind i sortimentet. Fiegl har specialiseret sig i tipvogne og afskubbervogne. Fremadrettet bliver Fiegl-mærket at finde hos alle seks Danish Agro forhandlere.

Vinderup Maskinforretning importerer også mærket VM-Dina fra Litauen. VM-Dina producerer storballevogne og transportvogne. I Vinderup har de i en årrække forhandlet mærket, men som noget nyt bliver VM-Dina også en del af sortimentet i de øvrige fem maskinforretninger landet over.

Jan Pedersen har igennem de sidste seks år importeret VM-Loader minilæssere i eget brand fra Kina.

- Det har været en stor succes. Vi er oppe på at have solgt over 500 læssere i Danmark. I øjeblikket er vi i gang med at opbygge et forhandlernet over hele landet. Fremadrettet vil VM-Loader også blive forhandlet i Almas i Brønderslev og Hvam og gennem Røstofte Maskiner på Sjælland, fortæller Jan Pedersen.

Både VM-Dina og VM-Loader bliver præsenteret på Agromek 2018.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame