Lely Tigo XR-modellerne opdateres til kommende sæson på flere områder. Blandt andet med en automatisk højdejustering af trækstangen, som ifølge Lely vil sikre en mere jævt afgrødeopsamling.

Muligheden leveres som ekstraudstyr, og udstyret gør det muligt at kontrollere hele fronten af vognen under arbejdet. En sensor måler konstant den aktuelle placering og position af pick-up'en, mens den kontrollerer den hydrauliske cylinder på trækstangen. Ifølge Lely sikre det en optimal og konstant afstand mellem pick-up og rotor, hvilket har en indflydelse på et konstant og mærkbart forbedret gennemløb af materialet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plastisk svøb

Pick-up'en på Tigo XR har også gennemgået opdateringer. Før blev der brugt klassiske U-formede metal-svøb imellem pick-up fingrene, men fremover bliver der brugt slidstærkt plastic-svøb. Dette vil nu blive implementeret i alle Tigo XR-modellerne.

Ifølge Lely, vil den lave friktion bevirke, at afgrødegennemstrømningen gennem rotoren vil ske med mindre modstand og beskadigelse af afgrøden.

For at optimere afgrødegennemløbet, er afgrødevalsen, somkomprimerer materialet foran pick-up'en, også blevet opdateret. Stålkammen er nu monteret direkte bag valsen, hvilket guider afgrøden til rotoren på en, ifølge Lely, mere direkte og jævn måde.

Stålgulv er nu standard

Ud over de største Tigo XR-modeller, leveres Tigo XR 65 nu også med stålgulv og bundkæde med

fladkæde som standard. Indtil nu har stålgulv kun været muligt som ekstraudstyr. Tigo PR 60 og 70 vil

Artiklen fortsætter efter annoncen

fremover være monteret med et stålgulv og bundkæde med standard rundkæde