Bestyrelsen i Danish Agro og Vestjyllands Andels fælles tyske grovvareselskab, Ceravis AG, har besluttet at udnævne tyskeren Frank Nissen til ny administrerende direktør i selskabet. Den nuværende administrerende direktør, Thorsten Pogge, fratræder med udgangen af april.

Selskabet har været en økonomisk udfordring og skæmmede Danish Agros seneste årsregnskab med et underskud på 97 milloner kroner før skat - 73 millioner kroner efter skat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danish Agros koncernchef, Christian Junker, der er bestyrelsesformand i Ceravis AG, sagde da også ved Danish Agros regnskabsfremlæggelse, at opgaven med at integrere Ceravis i koncernen hade vist sig at være en mere omfattende og tidskrævende proces end forventet, og han lagde ikke skjul på, at opgaven med blandt andet at integerere mange forskellige kulturer kunne have været eksekveret bedre.

Tak til Pogge

I forbinelse med direktørskiftet takker bestyrelsesformand Christian Junker på vegne af bestyrelsen Thorsten Pogge for hans store indsats.

- Sammen med ledere og medarbejdere har Thorsten Pogge gjort en stor indsats for at prøve at skabe et effektivt og moderne selskab. Rigtig mange mål er nået, og Ceravis AG har rent markedsmæssigt formået at koncentrere sine aktiviteter i Slesvig-Holsten og Mecklenburg-Vorpommern. Derudover er aktiviteter frasolgt og tilkøbt samtidig med, at der har været fokus på at effektivisere selskabets organisation og struktur. Seks datterselskaber er i 2016 fusioneret sammen med moderselskabet, fabrikker er lukket og en række afdelinger er lukket, siger Christian Junker.

Utilfredsstillende

- På trods af disse tiltag kan vi dog konstatere, at Ceravis AG fortsat leverer utilfredsstillende resultater. Det er afgørende, at vi formår, at skabe et endnu mere moderne, effektivt og specialiseret selskab, siger Christian Junker.

Bestyrelsen har derfor udpeget Frank Nissen, der allerede sidder i direktionen i Ceravis AG, som ny administrerende direktør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Frank Nissen har mange års erfaring fra det tyske grovvaremarked, og jeg er sikker på, at han kan være med til styrke selskabets udvikling og gøre Ceravis AG til en endnu stærkere samarbejdspartner for de tyske landmænd, siger Christian Junker.

Blandt andet på grund af omkostninger til den fortsatte omstruktureringsproces forventer Christian Junker et negativt resultat for Ceravis AG i 2017.