Det er ingen hemmelighed, at det står skidt til med økonomien hos de danske mælkeproducenter. Maskinbladet har tidligere skrevet om, at tal fra Seges viser, at kun 14 procent af de danske heltidsbedrifter kan skabe overskud med de nuværende mælkepriser.

Nu skriver Morgenavisen Jyllands-Posten, at Jeppe Bomann, der er tidligere formand for LandboUngdom, har valgt at begære rekonstruktion af sin gård med 480 jerseykøer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en gæld på 47 millioner kroner mener Jeppe Bomann ikke, at det giver mening for ham at drive gården videre.

- Jeg vil ikke ende i en situation, hvor jeg efterlader en kæmpe bunke ubetalte regninger og trækker en masse kreditorer med mig i faldet. På det personlige plan vil jeg ikke stå tilbage som 60-årig og konstatere, at det eneste, jeg fik ud af et langt livs arbejde, var to slidte knæ, to nye hofter og nogle børn, som bare kan huske, at deres far altid arbejdede, siger Jeppe Bomann til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det er ikke kun Jeppe Bomann, der kæmper med de lave afregningspriser, og fra Landsforeningen for Danske Mælkeproducenter er meldingen klar - katastrofen er nær.

- Kære Landbrug & Fødevarer, kære Martin Merrild og alle ansatte, nu må I rive jer løs af Danish Crown og Arlas dominans. Dansk mælkeproduktion er katastrofen nær, mens I stadig taler om lyspunkter, og at der vil være en dansk mælkeproduktion efter krisen. I må gøre noget for os, der er producenter nu, skriver formand Kjartan Poulsen i Landsforeningen for Danske Mælkeproducenters ugebrev.

- L&F har længe annonceret, at nu skal mælkeproduktion foregå på markedsvilkår. Det betyder altså, at udbuddet skal reduceres, når der ikke er tilstrækkelig efterspørgsel ved en omkostningsdækkende pris. Arla nægter at tale om, at der er overproduktion, for al mælk bliver jo solgt. Arla er et andelsmejeri, og netop derfor, burde vi kunne finde ud af at bremse produktionen, når afregningsprisen ikke længere dækker omkostningerne og en løn til ejeren. Men i den sammenhæng har mejeriet tilsyneladende forladt andelstanken., skriver Kjartan Poulsen.