- Vi er gået lidt baglæns på omsætningen, men det er på ingen måde alarmerende.

Sådan lyder det fra administrerende direktør for Agco Danmark A/S, Anders Clausen, om det nyligt offentliggjorte årsregskab for 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For omsætningen er for datterselskabet faldet fra 635,3 millioner kroner i 2017 til 596,5 millioner kroner i 2018. Det viser årsregnskabet.

Har forklaringen

Men det har sin naturlige forklaring, som hænger sammen med den tilpasning til markedet, som virksomheden udførte i 2017, mener direktøren.

- Vi har haft nogle store lagre ude hos forhandlerne i starten af 2018, som de har skulle af med først, så det har været årsagen, siger Anders Clausen.

På trods af den lavere omsætning og investeringer, har Agco Danmark, ifølge direktøren, hævet deres margin.

- Vi har udvidet med tre medarbejdere, og selvom vi har investeret i medarbejdere, så har vi alligevel formået at hæve vores margin, så det synes jeg er tilfredsstillende, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Holder vejret nu

Den første halvdel af i år er gået godt for Agco Danmark, og derfor er direktøren positiv.

- Det ser stadig fornuftigt ud. 2019 er indtil videre gået rigtig godt. Vi er inde i en positiv gænge, hvor vores tre mærker har solgt godt, samtidig med at vores nye store Ideal-mejetærsker har fået stor succes, siger han.

Men resten af 2019 kan dog være svær at spå om, efter en ny regering har sat sig i Folketinget.

- Det bliver et spændende år. Især med den nye regering er det spændende at se, hvilke tiltag de vil gøre, og hvordan det vil påvirke investeringslysten hos landmændene, siger Anders Clausen og uddyber:

- Både arveavgiften og grønne tiltag kan gøre, at landmændene holder igen med at investere i maskiner. Så vi holder vejret og ser, hvad der sker, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agco Danmark A/S er datterselskab af det amerikanske Agco Corporation, der er en multinational producent af jordbrugsredskaber og maskiner.