Sagen handler om landmand Niels Jørgen Madsens 10 hektar jord ved Ringkøbing Fjord, men den har også betydning for andre landmænd med jord i området og principiel betydning for landmænd over hele landet. Derfor har Landbrug & Fødevarer sammen med Sydvestjysk Landboforening ført sagen som principsag.

Dommen i Højesteret er en stadfæstelse af Landsrettens afgørelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er fra landbrugets side gået konstruktivt ind i frivillige projekter, der gavner variationen i naturen, og i flere tilfælde er landmænd gået videre, end de egentligt var forpligtede til,

Niels Laursen, formand for Sydvestjysk Landboforening

Der er sket et tillidsbrud

- Vi er trætte af den konkrete dom, som vi ud fra et fagligt synspunkt mener, er forkert, siger Niels Laursen, formand for Sydvestjysk Landboforening.

Men mest rejser dommen tvivl om, hvorvidt vi fremadrettet kan anbefale vores medlemmer at gå ind i frivillige ordninger, siger formand for Sydvestjysk Landboforening, Niels Laursen om afgørelsen i Højesteret.

Han er bekymret for, at det kan blive svært at få landmænd til fremover at stole på myndighederne - i dette tilfælde staten - i forhold til at være med i nogle af de frivillige initiativer, som er til gavn for miljøet og naturen.

- Vi er fra landbrugets side gået konstruktivt ind i frivillige projekter, der gavner variationen i naturen, og i flere tilfælde er landmænd gået videre, end de egentligt var forpligtede til. Og det er ærgerligt, hvis vi ikke tør stole på de aftaler, som vi indgår med myndighederne, siger Niels Laursen.