Ægteparret Jens Kristian Nielsen og hustruen Mette slipper for at betale skat af af de 1,7 millioner kroner, som ægteparret tjente på et jordsalg til Vinderup Kommune i 2006. Det har Landsskatteretten slået fast. Sagen har kørt i 12 år og været forbi såvel SKAT, Ankenævnet og Landsskatteretten hele tre gange. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Landmanden havde tidligere afstået jord til kommunen, og hver gang var det sluppet for at betale skat af provenuet, fordi jordsalget kunne sidestilles med en ekspropriation

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Parterne aftaler derfor de samme vilkår for de 5,6 hektar jord, der skifter hænder i 2006, men denne gang afviser SKAT, at der skulle være skattefrihed for salget. Skat mente ikke, at salget kunne siges at være gennemført på ekspropriationslignende vilkår, fordi der ikke lå et referat og en beslutning fra et kommunalbestyrelsesmøde. Det gjorde der ikke, fordi salget skulle gå meget stærkt,skriver avisen, da Vinderup Kommune havde presset på i flere måneder, fordi en store møbelfabrik stod og trippede for at kunne udvide.

Det er Sagro, som har ført skattesagen for landmanden og fik i 2011 held af at få skattesagen genoptaget. Vinderups tidligere borgmester og tre kommunalbestyrelsesmedlemmer havde skriftligt erklæret, at der ville være fundet ekspropriation sted, hvis ikke salget var sket frivilligt. Landsskatteretten underkendte SKAT den 13. april 2018, skriver mediet.