Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Landmand så ulveangreb: Der er spor efter en ulv

Af Maskinbladet - 11. jun. 2019 KL. 07:15

Facebooksiden 'Her er ulven i Danmark' har nu talt med den landmand, som søndag aften så to ulve angribe et krondyr i Påbøl Plantage, syd for Hoven.

Landmanden, der ønsker at være anonym, fortæller, at han er informeret om, at repræsentanter for den officielle ulveovervågning på Naturhistorisk Museum Aarhus mandag har eftersøgt området. Her har man angiveligt fundet spor efter to ulve, men uden at finde resterne af det angrebne krondyr.

Det skriver "Her er Ulven i Danmark" i en pressemeddelelse.

Blot 20 kilometer længere mod nord ved Skarrild skal der, ifølge oplysninger til 'Her er ulven i Danmark', desuden for nyligt være fotograferet ulv med hvalpe på vildtkamera. Det er dog endnu ikke dokumenteret.

Landmanden, der var i gang med at sprøjte sine afgrøder på den lejede mark ved Påbøl Plantage, er vant til at se krondyr, som ofte i stort tal stille og roligt kommer ud fra plantagen for at græsse.

- Det gjorde de ikke i aftes. Der kom otte-ni stykker farende ud, som om noget var efter dem. Nogle af dem faldt, og en af dem ramte min sprøjtebom. Jeg kiggede derfor over mod skoven, hvor jeg kunne se et mindre krondyr, der var lidt bagefter de andre og kom ud fra lysningen. I halsen på den hang noget, som jeg i første omgang troede var en hund.Men da jeg kom tættere på, kunne jeg godt se, at det var en ulv. Som børnefamiliefar er jeg vant til at se ulve i Givskud. Den har de her sjove, lange ben og grålige nuancer i pelsen. Og så har den jo en frygteligt stor krop i forhold til en hund.Da jeg kom ind på cirka 200 meters afstand, kunne jeg se, at der var en ulv mere bagved krondyret. Det nåede kun cirka 10 meter ud i kornet, før de begyndte at slæbe den ind i skoven igen", fortæller landmanden til 'Her er ulven i Danmark'.

Han havde i situationen ikke lyst til at stige ud af traktoren og havde heller ikke strøm på sin mobiltelefon, så han kunne prøve at tage et foto. Landmanden har ikke tidligere hørt om ulv i området.

- Men vi har da snakket om, at der ikke er helt så mange krondyr som tidligere. Og i den forbindelse har jeg da i sjov sagt, at "vi nok har fået ulv", siger manden, der altså tilsyneladende er den første dansker, der har set to ulve angribe et dyr

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame