Borgmester Egon Fræhr (V) i Vejen Kommune har været på besøg hos landmand Martin Lund Madsen onsdag aften, men det blev et kort møde uden resultat.

- Borgmesteren ringede for at høre, om han måtte komme på besøg. Han havde en bøn til mig om at fjerne spærringen og åbne vejen. Men det afviste jeg fuldstændig, siger landmand Martin Lund Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Borgmesteren havde ikke noget at tilbyde landmanden til gengæld for at fjerne afspærringen.

- Han mener, at jeg skal kontakte Banedanmark. Men det har jeg ingen interesse i. Vejen Kommune og Banedanmark er to alen af samme stykke. De to parter må selv finde ud af det. Det er ikke min opgave, siger Martin Lund Madsen.

Tirsdag i næste uge har borgmesteren indkaldt samtlige byrådspolitikere i Vejen Kommune til et ekstraordinært møde til orientering og drøftelse af vejstriden.

Rimelig løsning

Landmanden rydder først vejen for sanddynger og bigballer, når der er fundet en rimelig løsning på vejstriden. Han vil ikke komme ind på præcis, hvad en rimelig løsning kan være for ham. Men han har tidligere tilbudt kommunen at købe hele ejendommen på 190 ha for 20 millioner kr., men det har kommunen afvist.

Skovgårdsvej har nu været spærret for biltrafik siden i mandag. Spærringen betyder, at de lokale borgere må køre en omvej, men det tager de med godt humør, siger Martin Lund Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg oplever fantastisk opbakning fra alle. De lokale kører med glæde en omvej for at vise deres støtte. Jeg er faktisk helt beæret over al den støtte og opbakning, jeg får fra mange sider, siger Martin Lund Madsen.

Højesteret har talt

Højesteret afsagde 10. september i år dom i sagen om ekspropriering af to hektar af landmand Martin Lund Madsen jord. I dag gennemskærer vejen på 1,4 km jorden ved ejendommen i Vejen. Højesteret gav landmand medhold og erklærede eksproprieringen ulovlig. Nu vil Vejen Kommune forsøge at ekspropriere vejen i henhold til Vejloven.