Bo Witte-Pedersen har i en årrække haft en bisonfarm ved Hvam nord for Holstebro. Men det er snart slut, for Bo Witte-Pedersen vil ikke efterkomme Fødevarestyrelsens krav om læskure til dyrene. Derfor har han valgt at slagte sin besætning, skriver stiften.dk.

Efter nytår skal myndighederne have en plan for aflivningen af dyrene. Men landmanden er allerede i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men når det er 100 bisonokser, der skal aflives, slagtes, og kødet sælges, tager det tid.

- Jeg har da været frustreret og trist. Men siden i sommer har jeg vidst, hvor det bar hen, fortæller Bo Witte-Pedersen til Stiften.

Millionudgift

På den amerikanske prærie lever bisoner i alt slags vejr. Herhjemme sidestilles de dog med alt andet kvæg. Det betyder, at de skal have adgang til læ og ly i vintermånederne.

Men prisen for læskurene alene vil angiveligt løber op på den tunge side af en million kroner.

- Og selv hvis jeg kunne skaffe så mange penge, ville jeg ikke bygge det til dem, fortæller Bo Witte-Pedersen til Stiften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener ikke, dyrene vil få gavn af det, ligesom han frygter, at de vil begynde at slås om rangorden, hvis de samles i læskurene. Fødevarestyrelsen har ikke været til at rokke med.

Bo Witte-Pedersen har haft besætningen til salg internationalt. Ingen fra Europa har vist interesse. Det har et par stykker fra USA, men rejsen derover er for lang for dyrene, mener landmanden.

Han vil fremover koncentrere sig om sine mink.