Landmændene Bertel Jensen og Kenn Jensen er tilsyneladende ikke bange for at tænke stort. Meget stort, fristes man til at sige.

De to naboer har nemlig lagt deres jord i Bjørslev ved Troldhede i Vestjylland til seks kæmpe Vestas-vindmøller, der har en samlet værdipris på 240 millioner kroner. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et større regnestykke

Loven forpligter Bertel Jensen og Kenn Jensen til at give lokale borgere mulighed for at købe 20 procent af møllerne, det vil sige 1,2 mølle, til kostpris. Resten har de to investeringslystne landmænd lov at få en fortjeneste på.

Indtil nu har de sat sig på 2,3 mølle, mens 0,5 mølle skal ejes af en fond, og 2 møller regner de med at sælge til en større virksomhed.

Efter planernes skulle de seks møller producere 60 millioner kWh om året og give en årlig indtægt på 1,5 millioner kroner.

- Hver mølle svarer til skatteindtægter fra to almindelige tilflytterfamilier med hver en husstandsindkomst på 750.000 skattepligtige kroner - og så koster de jo hverken på børneinstitutioner eller skoler, siger Bertel Jensen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.