Kvægrådgiverne i LMO har haft held med at søge støtte hjem til 41 mælkeproducenter, der ud fra en prognose så ud til at ville levere mindre mælk i 4. kvartal 2016 i forhold til samme kvartal i 2015. Landmændene har haft mulighed for at søge om en cirka krone pr. kilo mindre leveret mælk.

- Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at skaffe 1,8 millioner kroner hjem til de af vores kunder, som er i målgruppen for reduktionsstøtten. Det er penge, der helt sikkert lander et tørt sted til glæde for landmandens udvikling i 2017, siger kvægchef i LMO, Christian Børsting.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For mange af landmændene skyldes modtagelse af støtten, at LMO tog initiativ til at sende ansøgningen ind. En stor del af mælkeproducenterne var ikke selv bevidste om, at de ville levere mindre i 2016 i forhold til samme periode i 2015.

- Med de prognoseværktøjer, der er til rådighed, var det muligt for kvægrådgiverne i LMO at finde frem til de kunder, der potentielt kunne få glæde af ordningen, selvom de fortsatte produktionen som planlagt. Det var nemlig kun ganske få af landmændene, der fik støtte fordi de stoppede helt med at levere mælk, siger kvægchefen.

43.000 kroner i gennemsnit

Der er stor forskel på de mængder, som LMO har kunnet søge om reduktionsstøtte på.

- Vores kunder er jo vidt forskellige, og derfor har der også været stor forskel på de mængder, vi har kunnet søge støtte til. I gennemsnit modtager de 41 landmænd cirka 43.000 kroner, og det er jeg overbevist om luner hos mange, siger kvægbrugskonsulent Christina Bergstrøm Nielsen, som er en af de konsulenter, der har arbejdet for at skaffe EU-reduktionskroner ind til mælkeproducenterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fristen til 1. runde for at søge om EU-reduktionsstøtte udløb 14. februar. Ordningen er en del af EU's krisepakke på samlet 500 millioner euro til mælkeproducenter.