LandboUngdom afholder den 24. oktober Skole DM, hvor otte skoler stiller op med 11 hold - otte med vendeplove og tre med standard plov.

Det er en god chance for, at eleverne lærer mere om at pløje, og mange vil gerne stille op i konkurrencer og især, når de kan være sammen med kammeraterne, fortæller Henrik Bovbjerg, der er dommerleder ved konkurrencen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har forud for konkurrencen tilbudt skolerne instruktioner til eleverne ude på deres respektive skoler for at klæde dem bedre på og give dem gode tips til at indstille ploven, så de udfører et bedre pløjearbejde. Mange elever finder ud af, at små indstillinger på ploven kan føre til et bedre resultat, og det kan de bruge i deres praktik efter skoleopholdet. Instruktørerne er nuværende og tidligere pløjere, der gerne vil give deres erfaringer videre til de unge landbrugselever. Elevernes pløjning bliver bedømt at dygtige kompetente dommere, der er tidligere pløjere og dommere ved DM-stævner. Vi bruger disse dommere, da eleverne fortjener at få deres pløjearbejde bedømt på lige fod med de andre DM-deltagere. De gør jo alle et flot arbejde, og det skal vi kigge sagligt på.

De otte skoler, som deltager, er Asmildkloster, Agroskolen Hammerum, Bygholm, Dalum/Korinth, Grindsted, Jordbrugets Uddannelses Center Århus, Uddannelsescenter Holstebro - Lægaard og Nordjyllands Landbrugsskole.

Sidste år løb Nordjyllands Landbrugsskole med Danmarksmestertitlen i kategorien vendeplov og Jordbrugets Uddannelses Center i kategorien standardplov.

Nu skal de forsvare deres titler med nye elevteams.

Arrangementet foregår på Lundgård i Løgstør den 24.-25. oktober og arrangeres af Aalborg LandboUngdom.